Dilluns, 1 de juny de 2020 - Edició 676
La República

Puigdemont demana una confrontació “democràtica i intel·ligent”

El president legítim de la Generalitat considera que l’aposta l’ha de fer tot l’independentisme en el moment que es vegi que el diàleg no funciona

Redacció
Redacció 21/05/2020
Pla mig de l'eurodiputat, Carles Puigdemont, després de pronunciar el seu discurs a l'acte del Consell per la República. Imatge del 29 de febrer del 2020 (Horitzontal)

Carles Puigdemont ha apostat aquest dijous per una confrontació “democràtica i intel·ligent” amb l’estat espanyol en cas que es comprovi que el diàleg amb el govern de PSOE i Unides Podem no funciona. L’expresident de la Generalitat exiliat a Brussel·les i eurodiputat ha considerat en una conversa organitzada per ‘Vilaweb’ que per tirar endavant una aposta d’aquestes característiques caldria que comptés amb el suport de tot l’independentisme. “Respecto qui defensa que amb un govern espanyol de progrés hi ha possibilitat de diàleg”, ha dit, “però un cop constatem que no, i potser ja hi som, en aquesta constatació, què fem?”, s’ha preguntat.

Puigdemont ha subratllat que aquesta reflexió l’han de fer tots els corrents independentistes, i ha advertit que “si no hi ha una part de l’independentisme, no serem independents”.

 

D’altra banda, Puigdemont ha considerat que el PdeCat no és cap “rèmora” per a Junts per Catalunya, i ben al contrari ha recordat que l’antiga CDC no ha “investit” Pedro Sánchez i “s’ha mantingut ferm” quan el govern espanyol ha volgut “abusar” de l’estat d’alarma.

 

Sí ha admès, però, que la crisi de la covid-19 ha alterat el calendari previst per reordenar l’espai polític que representa Junts per Catalunya.

Relacionats