Dimarts, 20 d'octubre de 2020 - Edició 817
La República

Colau es nega a donar explicacions a l’oposició però ho fa a La Sexta

Segueix l’escàndol del desconcert, ara intenta evitar el problema i considera que ella no es va equivocar i si la gent que l’ha criticat

Redacció
Redacció 11/05/2020

L’alcaldessa creu que era “una iniciativa preciosa” però admet que si generava polèmica “era millor aturar-la”

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha defensat la iniciativa del concert als balcons que finalment es va suspendre per les crítiques rebudes i ha considerat que era “una iniciativa preciosa”. A més, i en referència a les crítiques per l’elevat cost del concert (500.000 euros en total, la meitat sufragats pel consistori), Colau ha assegurat que “un acte cultural no és contradictori amb més despesa social o sanitària”. “Contraposar-ho és un error”, ha sentenciat en una entrevista a ‘El Objetivo’ de La Sexta, i ha afegit que la cultura també necessita recursos econòmics perquè “no viu de l’aire”. Tot i això, l’alcaldessa ha admès que si la iniciativa generava polèmica “era millor aturar-la” i suspendre’l.

La Sexta sempre l’ha tracta molt bé, les preguntes han evitat el problema de l’engany i l’intent fraudulent de contractar el concerts per la via de l’estat d’alerta

Colau també ha insistit que el projecte no ha suposat “ni un euro” de despesa pública i ha remarcat que tots els recursos anaven destinats a cobrir el cost tècnic i ningú en treia benefici. “Mirem endavant”, ha conclòs.

Colau reclama que els ajuntaments puguin utilitzar superàvit per “ajudar” uns serveis socials “a punt del col·lapse”

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reclamat que els ajuntaments puguin disposar del seu superàvit i romanents per impulsar l’economia local i “ajudar” els serveis socials, que ha alertat que estan “a punt del col·lapse”. “Anirà a pitjor”, ha advertit en una entrevista a ‘El Objetivo’ de La Sexta. Colau ha avançat que hi ha hagut “una resposta de bona voluntat” per part del govern espanyol, però ha lamentat que de moment “no s’ha concretat en res”. A més, l’alcaldessa ha demanat que se’ls tingui en compte perquè en aquesta nova etapa de desconfinament els consistoris seran “absolutament claus”.

El problema de desconfinament de l’Àrea Metropolitana de Barcelona

Pel que fa al desconfinament, just el dia abans que part del territori català entri a la fase 1 mentre Barcelona es manté en la 0 Colau ha assegurat que de moment és massa aviat per saber si la capital podrà ser una de les propostes del Govern per canviar de fase. L’alcaldessa ha recordat que no és una competició i ha remarcat que “tothom vol el mateix: que vagi bé, baixin els contagis i els morts i es recuperi la vida a les ciutats”. Per tot això, Colau ha demanat “prudència” a la ciutadania.

 

D’altra banda, l’alcaldessa ha rebutjat frontalment que l’eliminació d’impostos sigui la via per pal·liar els efectes de la crisi. “És una barbaritat”, ha sentenciat, i ha argumentat que sense impostos “no hi ha un ingrés mínim, ni ERTO, ni ajudes a empreses”. “Necessitem més serveis públics, i la sanitat pública i de qualitat vol dir que s’ha de pagar impostos”, ha resumit. Sí que ha defensat abaixar-los a “qui menys té o perd molt” i pujar-lo als més rics.

Relacionats