Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

Brussel·les autoritza la comercialització de la vacuna de Janssen, la quarta de la UE

|

- Publicitat -

La Comissió Europea ha autoritzat aquest dijous la comercialització a la UE de la vacuna que ha desenvolupat Janssen contra la covid-19, la quarta que obté el permís al bloc i la primera que només necessita injectar una dosi.

Publicitat

“La Comissió ha concedit l’autorització condicional de comercialització al vaccí de Johnson & Johnson. Ara hi ha disponibles quatre vacunes per als ciutadans d’Europa i altres llocs. Continuarem treballant amb la companyia perquè les remeses siguin com més fluïdes possibles”, ha dit a Twitter la comissària de Salut, Stella Kyriakides.

La decisió de l’executiu comunitari és l’últim pas perquè la vacuna es pugui distribuir a tota la UE i ha arribat hores després que l’Agència Europea del Medicament (EMA) conclogués per unanimitat que les dades que presenta són “sòlides” i “compleixen els criteris d’eficàcia, seguretat i qualitat”.

L’acord que Brussel·les i Johnson & Johnson (matriu de Janssen) van tancar l’octubre de l’any passat preveu repartir 200 milions de dosis entre els estats membres del bloc i la possibilitat d’adquirir-ne 200 milions més. A Espanya li correspon aproximadament un 10% del total.

Es tracta del quart vaccí contra la covid-19 que aprova la UE, després de les de Pfizer i BioNTech (se n’han comprat 500 milions), Moderna (310 milions) i AstraZeneca (300 milions). També ha tancat contractes amb CureVac i Sanofi i negocia amb Novavax i Valneva, però cap d’aquestes quatre s’ha autoritzat fins avui.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió