Diumenge, 28 de novembre de 2021 - Edició 1221
La República

Aragonès diu que la desescalada serà més “progressiva” perquè la primera va ser “massa ràpida”

Argimon diu que “hi ha recorregut” per avaluar nous usos dels tests ràpids d’antígens

Avatar
Agències 08/11/2020
El vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, entre a l'hemicicle pel ple del 4 de novembre de 2020 (Horitzontal)

El vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, ha admès que a la desesacalada de la primera onada del maig i juny “potser es va anar massa ràpid” i ha afegit que ara s’hauran d’anar flexibilitzant les restriccions de manera més progressiva. “Si no, tornarem a estar igual en un mes”, ha avisat en una entrevista a ‘Catalunya Ràdio’. Aragonès ha dit que la setmana que ve es decidirà si s’incrementen, es mantenen o es redueixen les restriccions però no ha volgut avançar escenaris. Segons Aragonès, la situació actual està “estabilitzada” i s’ha arribat al pic però ara cal baixar i “costa molt”. “No tornarem al febrer. Queda un hivern molt llarg”, ha conclòs.

Argimon diu que “hi ha recorregut” per avaluar nous usos dels tests ràpids d’antígens

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha defensat que “hi ha recorregut” per avaluar nous usos dels tests ràpids d’antígens. En un article a ‘La Vanguardia’, afirma que cal ser “prudents i esperar” però defensa la fiabilitat d’aquestes proves i posa com a exemple que es podrien emprar en zones o territoris on se sospiti una prevalença molt alta de la covid. Ha augurat que la seva adopció creixerà i que “és fàcil preveure multitud de supòsits d’ús que permetrien anar recuperant aspectes de la vida quotidiana que s’han vist notablement afectats durant la pandèmia”. D’altra banda, ha defensar les automostres als instituts per “alleugerir” la càrrega dels professionals.