Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Una allau imminent

Francesc Homs: “La posició del PP no és sostenible en el temps i acabarà madurant”. Soraya Sáenz de Santamaría: “No está en nuestros plantemientos una reunión con Mas”. Són declaracions […]

El Dietari del Procés
El Dietari del Procés 13/02/2014

Francesc Homs: “La posició del PP no és sostenible en el temps i acabarà madurant”.

Soraya Sáenz de Santamaría: “No está en nuestros plantemientos una reunión con Mas”.

Són declaracions d'aquest dijous i d'aquest dimarts, respectivament. Mentre uns esperen el diàleg per desencallar la demanda ciutadana, que cada vegada és més vehement, els altres esperen amb paciència a que els dirigents catalans es cansin de topar contra un mur i el moviment es dissolgui de manera automàtica. Mentre la neu no para d'acumular-se, amb un perill cada vegada més imminent d'allau, els agents forestals s'han assegut per veure la tempesta de neu que creuen passatgera i esperen a que una vegada pari de nevar la muntanya blanca es desfarà sense problemes. Com a mínim, és l'actitud de portes enfora. Però… És aquesta la totalitat de l'estratègia espanyola?

La consagració de la Constitució, el manual a les ambaixades, els contactes amb líders de la comunitat internacional, l'escanyament i els xantatges econòmics, la judicialització de la política per aixafar qualsevol argúcia legal catalana, l'ús abusiu dels mitjans de comunicació per difondre amenaces i exposar situacions apocalíptiques, la falsa oferta de diàleg, la construcció d'un cordó sanitari al voltant de Catalunya… En el fons, totes són armes i arguments que ja estan desplegant per assegurar-se la victòria del 'no' en una possible consulta consentida. Ells també estan fent ja pre-campanya electoral, o això és el que sembla. Si de debò no s'estan preparant per una cita a les urnes 'independència sí o no' és que realment l'alçada de mires del govern espanyol és nul·la. Això voldria dir que creuen que una vegada tombin la proposta de consulta al Congreso, tota aquella neu acumulada durant anys es fondria. N'estan segurs? No els fa por l'allau? No seria una allau de neu, sinó de persones, amb conseqüències ara inimaginables. És molt fàcil plantejar escenaris apocalíptics.

Article escrit per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols