Divendres, 1 de juliol de 2022 - Edició 1436
La República

Quin dels cinc actors cridats a ser protagonista l’1-O arriba més fort?

La majoria de catalans estan d'acord que el govern de Catalunya tiri endavant el referèndum d'independència fins i tot si el govern espanyol l'il·legalitza. Segons una enquesta del diari ARA, […]

El Dietari del Procés 19/06/2017
La majoria de catalans estan d'acord que el govern de Catalunya tiri endavant el referèndum d'independència fins i tot si el govern espanyol l'il·legalitza. Segons una enquesta del diari ARA, el 53% dels ciutadans creu que s'hauria de tirar endavant peti qui peti, mentre que el 32% no ho creu oportú. Entre uns i altres, hi ha un 15% que no té un posicionament definit respecte a la qüestió. I és que sí, s'ha d'assumir d'una vegada que hi ha gent que no li interessa ni el més mínim el debat polític actual o que no està definit davant d'un eventual referèndum. Però això no és novetat: sempre hi haurà gent que no voti, com en totes les eleccions, però a aquests no se'ls podrà comptar pel No, és clar. 
 
L'enquesta de l'ARA també apunta que un 46% de la població estaria disposada a mobilitzar-se per defensar el plebiscit que planteja Puigdemont. Està per veure, ja que això entra en contradicció amb la suposada desmobilització del sector independentista. Els propers mesos seran del tot claus per veure qui està més fort: el govern espanyol, el govern català, la societat civil independentista, o els que mai s'han prodigat en excés: els catalans unionistes, que tenen una oportunitat única per acabar amb el procés durant anys. Això sí, si demostren ser majoria l'1 d'octubre! També podrien imposar-se els catalans no interessats en el procés o porucs davant les amenaces del govern espanyol, si és que s'acaben posant les urnes i la participació és ridícula. Una opció, no obstant, difícil de creure després de tants anys de procés. 

Article escrit  per Guifré Jordan

Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí