Divendres, 1 de juliol de 2022 - Edició 1436
La República

Què va pensar Felip VI quan va escoltar la xiulada? I què podria haver pensat?

No li va fer vergonya? No li va fer vergonya que desenes de milers de persones el xiulessin quan va sortir acompanyat de l’himne d’Espanya? Sí, ahir a la nit, […]

El Dietari del Procés 28/05/2017

No li va fer vergonya? No li va fer vergonya que desenes de milers de persones el xiulessin quan va sortir acompanyat de l’himne d’Espanya? Sí, ahir a la nit, moments abans de la final de la Copa del Rei de futbol que disputaven el Barça i l’Alabès –i que van guanyar per 3 a 1 els culés–, bona part dels aficionats blaugranes van xiular Felip VI i l’himne de l’Estat espanyol. I ja van unes quantes xiulades en la darrera dècada, tant al Borbó actual, com a l’anterior. Evidentment, la premsa avui en va plena i alguns opinadors ja es mostren indignats, com cada any, però pocs dels que s’enfaden es fan la pregunta: i per què xiula la gent?

Pagaria per saber realment si el rei Felip VI es va fer la pregunta ahir a la nit mentre mantenia el seu impassible rictus, més enllà de la seva irritació i el, potser, odi als principals dirigents independentistes. “Per què hem arribat a aquest punt?”, “Com és que tanta gent associa la meva figura i l’Estat que represento amb quelcom menyspreable?”, “Què hem fet NOSALTRES malament?”, “Com els explicarem als nostres fills que això ha arribat tan lluny?” o “Què podem fer per solucionar de veritat el problema i no per allargassar-lo?”, també servirien com a preguntes per a la reflexió.

Mentrestant, als accessos de l’estadi Vicente Calderón de Madrid alguns membres de seguretat requisaven estelades, i fins i tot a les grades algun agent solitari també es dedicava a fer-ho. Carles Puigdemont després del matx que és il·legal i que, si s’ha de fer complir tant la llei com es diu, l’Estat haurà de fer activar la fiscalia. En qualsevol cas, després d’aquest divertimento de cap de setmana, demà dilluns començarà una altra setmana calenta –totes ho seran d’alguna manera en els propers mesos– :

El president de la Generalitat ha convocat de manera urgent tots els partits pro-referèndum per una cimera a Palau demà mateix. Comuns inclosos, tot i que diuen que no hi aniran perquè això ho hauria de fer el Pacte Nacional pel Referèndum. És clar, les eleccions i els referèndums normals els organitza un conglomerat massiu i heterogeni d’entitats, oi? El sector Colau i companyia no volen ser tan partícips i còmplices de la celebració del referèndum, però saben que els interpel·len. L’interpretin com sigui, faran un gest, saben que no es poden permetre alinear-se amb PSC, C’s i… PP.

Article escrit  per Guifré Jordan

Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí