Dimarts, 26 de maig de 2020 - Edició 670
La República

Puigdemont, moix a Brussel·les

Puigdemont no passa pels seus millors moments, només tres setmanes després d’haver registrat un resultat èpic en les eleccions del 21 de desembre. La majoria d’imatges que tenim d’ell en […]

El Dietari del Procés
El Dietari del Procés 13/01/2018

Puigdemont no passa pels seus millors moments, només tres setmanes després d’haver registrat un resultat èpic en les eleccions del 21 de desembre. La majoria d’imatges que tenim d’ell en les últimes setmanes són via plasma, i fa una certa mala cara, sembla moix. És comprensible, ja que està atrapat a Bèlgica, d’on de moment no pot viatjar a Catalunya sense risc d’acabar entre reixes. I, a més, tot i haver guanyat els comicis de manera emfàtica en el bloc independentista, no hi ha cap senyal que indiqui que podrà ser restituït com a president des de Brussel•les. 

 
Per què? Els partits unionistes i el govern espanyol faran el possible perquè els tribunals dictin que una investidura telemàtica és il•legal. I, amb tota probabilitat, ho aconseguiran, ja que no hi ha precedents de grans decisions del TC que hagin perjudicat l’Estat en termes de procés. La justícia és independent, però casualment Rajoy sempre surt ben parat de les sentències en què Catalunya i Espanya s’enfronten. Casualment. 
 
Així, amb fins i tot Esquerra dient que preguntarà als seus advocats si el moviment sense precedents d’un vot delegat, el panorama no és esperançador per al president legítim. Això vol dir que potser se l’acaba investint, però de manera similar a quan es va declarar la independència: serà probablement paper mullat en temps rècord. 
 
I després què? El cronòmetre s'engegarà i començaran dos mesos que, si s'esgoten, portaran a unes segones eleccions automàtiques. Un escenari que tots els partits independentistes volen evitar. Caldrà trobar, o bé una alternativa de Junts per Catalunya a Puigdemont -algú d'Esquerra no és possible, ja que els membres de la candidatura del president no ho acceptarien, després d'haver guanyat el pols-, o bé que l'exalcalde de Girona ho arrisqui tot en una investidura digna de 'thriller' viatjant d'incògnit a Catalunya.

Durant l'1-O, ja va votar despistant la policia espanyola fent un canvi de cotxe surrealista en un túnel. I en la seva marxa a Brussel·les, usa un entramat de Mossos d'Esquadra i vehicles, juntament amb la seva dona, per no aixecar sospites i poder arribar a la capital belga sense problemes. Aquesta vegada la missió d'arribar al Parlament sense ser detingut seria gairebé ciència-ficció -i tot acabaria amb el president a la presó i segur que acabaria inhabilitat-, però el procés no fa més que sorprendre'ns. Que ningú descarti res. Això no ha acabat. 

Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí
 
 
 

Relacionats