Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

La Unió Europea suspèn en twitter

Les maquinàries de tots els partits polítics ja s’han posat en marxa per poder afrontar amb garanties les europees del proper 7 de juny. Unes eleccions que han de servir […]

La Campanya Permanent
La Campanya Permanent 05/04/2009

Les maquinàries de tots els partits polítics ja s’han posat en marxa per poder afrontar amb garanties les europees del proper 7 de juny. Unes eleccions que han de servir per testejar l’eficàcia de les noves tecnologies com a peça fonamental dins de les campanyes electorals a Europa. Arriben després de tota la ressaca Obama i alguns partits www.ciu.cat ja han volgut portar a la pràctica, amb més o menys encert, algunes de les eines que tan bé funcionen als EUA.

Els propers mesos seran, doncs, molt intensos i podrem comprovar si els partits l’encerten incorporant una estratègia 2.0. Aquesta ha de servir per traslladar el debat de les idees, el programa polític i els missatges a la xarxa i augmentar la participació dels ciutadans que normalment a les europees no vota i es queda a casa. Veurem com es mobilitzen i com circula la informació, en fi, com s’aprofiten tots aquest recursos. Uns recursos que no s’han potenciat del tot aquesta legislatura que ara acaba a la Unió Europea ja que les webs estan molt explotades però no el twitter. Només 27 dels 785 eurodiputats el fan servir, tot i la seva immediatesa, per donar a conèixer quins projectes es debaten a Brucel•les i que passa en aquesta capital europea. Un suspens estrepitós que constata un cert desinterès per part d’aquests polítics i la necessitat imperant de millorar aquests canals de comunicació amb la ciutadania.

Les estratègies comunicatives dels candidats, que hauran d’establir una relació més dinàmica amb els seus votants si volen aconseguir uns bons resultats, es començaran a dibuixar en les properes setmanes i mesos. Els partits hauran de tenir clar que en els propers anys els escenaris de les campanyes electorals canviaran i es traslladaran a Internet que tindrà un paper fonamental.