Diumenge, 9 d'agost de 2020 - Edició 745
La República

La CUP es converteix en l’animadora de l’aturada estival

La CUP està sent la gran protagonista d'aquests dies en què l'activitat política ha baixat dràsticament. La formació ha anunciat aquest dimecres alguns detalls de la llei de transitorietat, i […]

El Dietari del Procés
El Dietari del Procés 03/08/2017

La CUP està sent la gran protagonista d'aquests dies en què l'activitat política ha baixat dràsticament. La formació ha anunciat aquest dimecres alguns detalls de la llei de transitorietat, i aquest dijous ha afegit encara més informacions al respecte: el govern ja tindria cens, ha dit Benet Salellas. El diputat anticapitalista ha concretat fins i tot que saben d'on surt, però que no ho poden fer públic a causa de l'oposició frontal a tot plegat de l'executiu de l'Estat espanyol. 

En aquest cas, ha deixat clar que no els agrada però que tanquen files amb el govern respecte a aquest secretisme forçat. Amb tot, com és habitual, no volen quedar com a crossa de l'executiu i d'ERC-PDeCAT ni en aquests moments finals i ja han exigit a Junts pel Sí que la llei de transitorietat es voti abans de l'1 d'octubre. Encara que no entri en vigor fins que es coneguin els resultats del referèndum i només si guanya el vot afirmatiu.

Sembla que els republicans també aposten per mostrar la carta de la llei de transitorietat abans de l'octubre, però que els exconvergents no ho tenen tan clar. En qualsevol cas, els cupaires han redoblat la pressió dient que estan disposats a registrar la llei unilateralment. Una amenaça difícil de creure possible just ara, però que potser els dóna rèdits.

Com a mínim fins a mitjans-finals d'agost, no hi haurà resposta de l'altre grup independentista, però potser de sobte tot s'anima després de la Mare de Déu d'agost, segons els moviments de la mesa del Parlament. Les casuístiques són de tan alta volada que aquest dimecres Mariano Rajoy ha dit que no descarta reunir el seu govern a mitjans d'agost excepcionalment per fer front al 'desafío separatista'

Article escrit  per Guifré Jordan

Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí
 

    

Relacionats