Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1701
La República

‘Pide más que un catalán’

Aquest cap de setmana he quedat per sopar amb la colla d’amics de tota la vida. La veritat es que feia força temps que no ens veiem, això de formar […]

Ramon Martí 24/05/2007

Aquest cap de setmana he quedat per sopar amb la colla d’amics de tota la vida. La veritat es que feia força temps que no ens veiem, això de formar una família té algun que altre peatge i fa que és trasbalsin moltes coses.

Un cop fetes les salutacions de rigor i començat el sopar pròpiament dit, es va iniciat una conversà apassionada i força interessant. El tema estrella del debat era com no podia ser d’altre manera, donada la parròquia que es concentrada al voltant de les estovalles, els fet produïts en la política catalana en els darrers mesos.
Hi havia partidaris de gairebé totes les opcions politiques, convergents, esquerranosos, ecologistes i esta clar, passotes de tot el que faci tuf de política.

Estava clar que era difícil posar-se d’acord amb molts temes, però n’hi havia un que el varem tenir clar i no tenia discussió. Un cop passada pagina del tema de l’Espanya federalista, un cop feta la prova del coto amb tot el tema de l’estatut , ara cal plantejar-se altres objectius i estratègies mes agosarades per aconseguir el que ens mereixem com a país.

La reflexió unànime era, si fins i tot Maragall que ha estat President de la Generalitat i és president del PSC ja ha tancat les portes a l’ intent de crear una Espanya asimètrica, federal, plurinacional… i ha posat els seus ulls cap a Europa i ha entonat l’Adéu a Espanya…, que esperem tots els catalans per posar d’una vegada fil a la agulla i aconseguir d’una vegada per totes i pels mitjans que considerem més adients, les revindicacions que portem reclamant durant tants i tants anys.

Deixem de fer el passerell d’una vegada per totes, Espanya segueix sent aquell país ranci que nosaltres i els nostres avantpassat han conegut al llarg del 300 anys. Ara ja no lluitem amb un exercit convencional , ara el seu exercit son els jutges, que pel que s’ha vist per cert, es volen passar pel forro la voluntat del poble de Catalunya.