Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

FORA TÒPICS

Actualment el jovent moltes vegades es veu forçat a apartar-se dels seus somnis o idees degut a les crisis econòmica i social que estem patint, deixar de banda tot allò […]

JERC Figueres 19/02/2014

Actualment el jovent moltes vegades es veu forçat a apartar-se dels seus somnis o idees degut a les crisis econòmica i social que estem patint, deixar de banda tot allò pel que havien lluitat perquè ara els és molt més difícil de realitzar i el govern espanyol no fa més que posar pals a les rodes amb lleis prehistòriques que només empitjoren la situació del jovent amb temes com l' emprenedoria, l' educació, l' atur o l' emancipació, entre d' altres. A sobre de tot això s' ha creat una falsa imatge sobre els joves que els culpabilitza simplement per la falta d' oportunitats i de formació, de les quals no en tenen la culpa.

És per aquestes generalitzacions i tòpics que creiem que estem davant d' una tercera crisi: la generacional, en la que molta gent es troba que ha perdut la feina, la casa i l' estabilitat que havien aconseguit en una època en que les coses anaven “millor”, pares i mares de família que no poden donar prou recursos als seus fills i estan en situació de pobresa i risc d' exclusió social. I què passa amb aquests infants i adolescents que volen complir el seu somni a Catalunya que es trobaran el buit després d' anys d' estudis?

Nosaltres pensem que actualment s' hauria de poder apostar per invertir molts més recursos socials per crear un nou país. Un nou país on decidim sobre el nostre futur, com administrar els nostres recursos i no siguem pressionats per un estat que no ens vol cap bé. En aquest país caldrà invertir en el futur, en els joves per a que puguin tenir més recursos en educació ja que seran ells els encarregats de seguir aixecant aquest país.

Dit això és important aclarir que els tòpics referents a les generacions no fan cap bé a la nostra societat, ja siguin cap a joves o cap a adults, i per tant és necessari que ens replantegem aquests tòpics i els joves s' apropin als adults a demanar ajuda, participar i reivindicar-se, que donin idees per a millorar la societat i crear un món més just del que tenim avui dia. També és necessari que els adults comprenguin la gravetat del que està passant amb la nostra situació i han d' entendre que el jovent a vegades rep una mala formació o es queda sense oportunitats laborals, i fins i tot viuen desmotivats o deprimits per la realitat, l' entorn o les dificultats amb les que viuen.

Hem de crear un nou país on el jovent tindrà igualtat d' oportunitats i on tindran tots els recursos necessaris per tal que ho puguin retornar a la societat en forma de feina ben feta, implicació i participació. Les persones han de créixer preparades i implicades amb la societat. És necessari que tothom segueixi lluitant i reivindicant-se per canviar la nostra realitat, amb la prèvia mentalització i unió de tota la gent possible. Som els vostres fills, els vostres alumnes i som persones amb virtuts que poden ajudar, no som diferents del jove que vas ser tu.

 
Albert Bahí Segura
Membre de les JERC Figueres