Diumenge, 26 de juny de 2022 - Edició 1431
La República

El discurs de Cap d’Any més atípic

Puigdemont repta Rajoy a dialogar una altra vegada. Ho ha fet al discurs de Cap d’Any que ha difós a les xarxes socials. Segons la llei espanyola, ja no és […]

El Dietari del Procés 30/12/2017

Puigdemont repta Rajoy a dialogar una altra vegada. Ho ha fet al discurs de Cap d’Any que ha difós a les xarxes socials. Segons la llei espanyola, ja no és president de Catalunya, però ell s’hi considera i ha fet un vídeo des de Brussel·les. Hi ha diversos missatges destacables, com ara la crida al líder popular perquè dialogui “amb el govern legítim”. Rajoy tornarà a fer cas omís de la crida a ser mínimament civilitzat i tenir sentit comú. Però és que no només farà això, sinó que intentarà bloquejar al màxim una possible investidura del president català. De moment Rajoy ja ha menyspreat la possibilitat d’una presidència catalana des de la capital europea, i en cap cas ha donat ni molt menys fet que Puigdemont repeteixi en el càrrec. El 17 de gener es constitueix el Parlament i el dia 31 hi ha d’haver algun candidat proposat.

En qualsevol cas, el president destituït de Catalunya ha dit que d’aquí a dotze mesos justos, el missatge del Molt Honorable de Cap d’Any es farà des del Palau de la Generalitat, a Barcelona. Una manera de deixar anar que vol tornar. També ha aprofitat per demanar a Rajoy que “rectifiqui” i “repari el mal” que ha fet durant aquests tres mesos amb les seves mesures, i li ha preguntat: “De què ha servit tanta repressió?” Resposta. El 155 no ha servit de res. Només ha estat una eina desesperada per aturar la implementació de la independència. Però no per atacar el problema d’arrel.

Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí