Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Dani Flaco, de Bellvitge

Dani Flaco (Festival BarnaSants) Luz de Gas Divendres 13 de març. 21:00 Ahir la Sala Luz de Gas es va convertir durant una hora i mitja en la seu del […]

Nit Art
Nit Art 14/03/2009
Dani Flaco (Festival BarnaSants)
Luz de Gas
Divendres 13 de març. 21:00

Ahir la Sala Luz de Gas es va convertir durant una hora i mitja en la seu del barri de Bellvitge a Barcelona. El responsable: Dani Flaco.

La sortida a escena de l’artista ja va ser tota una declaració d’intencions plasmada a la seva samarreta on orgullós, Flaco recordava que ell era de Bellvitge. Un cop assegut al tamboret d’aquesta sala allà on es creuen Muntaner i Diagonal, Dani Flaco afirmava, “aquest serà un concert xarnego”. Xarnego o no, l’espectacle va ser meitat en català, meitat en castellà. Durant 90 minuts, el cantautor de l’Hospitalet, que per cert, es diu Daniel Sánchez García, va repassar les cançons del seu disc Salida de emergencia que va editar Vicious Records el Gener de 2006. En aquest cas, per això, Flaco va aprofitar el marc del Festival BarnaSants, on és el quart any que toca, per presentar Xarnego el seu últim àlbum on ha traduït molts dels temes de l’anterior disc al català per recolzar aquesta llengua i que segons el mateix artista, de pare murcià i mare catalana, no podia dur altre nom que aquest.

Els temes d’aquests discs són de gèneres molt diversos que van des de les balades que parlen bàsicament d’amors i desamors a composicions més en consonància amb la rumba catalana. Del primer gènere destaquen les cançons Elena, Quizás sea el mar o La llei de l’última copa. I pel que fa a les cançons més rumberes, Dani Flaco va tocar Apaga y vamonos. També hi va haver lloc pel seu particular homenatge a l’Hospitalet de Llobregat, la cançó La primavera (“ …ha arribat de nou la primavera a Rambla Just Oliveres”).

Entre cançó i cançó l’artista va explicar anècdotes del seu recent viatge a Nova York mentre es mostrava nerviós davant de les càmeres que estaven enregistrant el concert en directe. Flaco tancà l’espectacle donant una oportunitat al seu guitarrista, Pepo López per tocar un dels seus temes propis, El silencio de las hadas.
Especialment emotiva va ser la primera cançó dels bises on Dani Flaco va homenatjar la música d’autor catalana que Pere Camps, director del BarnaSants, sempre intenta fomentar. Així en sortir a l’escenari per segona vegada, el jove d’Hospitalet tocà Que tinguem sort de Lluis Llach.

Dani Flaco tocarà dimecres 1 i dijous 2 d’abril a l’Oncle Jack de l’Hospitalet per presentar el seu disc acústic. Juntament amb Rafa Pons, l’artista que inaugurà el Festival BarnaSants, són dues de les promeses de la música d’autor al nostre país.

Andrea Albert