Diumenge, 4 de desembre de 2022 - Edició 1592
La República

Anglada, comencem a respectar-nos!

Josep Anglada, president del partit polític Plataforma per Catalunya, confon la llibertat d’expressió amb la llibertat de perdre el respecte a la gent. Si estiguéssim parlant d’una persona intel·ligent, algú […]

Laila Karrouch 11/03/2010

Josep Anglada, president del partit polític Plataforma per Catalunya, confon la llibertat d’expressió amb la llibertat de perdre el respecte a la gent. Si estiguéssim parlant d’una persona intel·ligent, algú amb les idees clares, segurament m’estalviaria l’escrit d’avui, però, com que no és el cas em permeto el luxe d’aclarir unes quantes coses.

Senyor Anglada, comencem des del principi: no és el mateix ser marroquí, musulmà, àrab, magrebí…ho dic perquè estaria molt bé que s’informés abans de parlar. Més que res per quedar bé davant la gent i fins i tot algú pensaria que vostè té cultura i tot. No tothom que neix en un país àrab és musulmà i no tot musulmà neix en un país àrab. No tothom aplica la religió de la mateixa manera i és creient amb la mateixa intensitat. Hi ha tantes religions com persones i cada persona és diferent. Per això li dic, comencem a respectar-nos, perquè estem convivint junts i vulguem o no els nostres fills s’acabaran casant amb gent autòctona i els fills d’aquests seran d’allà on ells vulguin ser. No cal anar molt lluny, quan van arribar els immigrants procedents d’Andalusia molta poca gent s’imaginava la barreja d’avui en dia.

Per altra banda, penso que hi ha altres maneres de buscar vots, de ficar-se als ciutadans a la butxaca sense haver de perdre el respecte a ningú. Tots som com som. No podem faltar al respecte ni als musulmans, ni als catòlics, ni als protestants, ni als homosexuals, ni als obesos, ni als que van en cadira de rodes! Ho dic indignada perquè no ens podem permetre, el segle XXI, aplicar la dictadura a uns quants per aconseguir la democràcia.

Imagino que molts van veure ‘El follonero’ la setmana passada i saben de què parlo, d’aquí ve la meva indignació. No em dedicaré a analitzar les frases d’aquest senyor perquè necessitaria un llibre sencer, i no cal. Crec que res és bo amb excés, per això tenim uns polítics que han de buscar unes sortides, unes solucions amb fets perquè les paraules volen, ja ho sabem tots. Per davant de tot, sempre respecte.