Dimecres, 12 d'agost de 2020 - Edició 748
La República

Advertència cupaire d’última hora

Jordi Sànchez s’endú el protagonisme que va acaparar Elsa Artadi fa uns dies. Tothom l’assenyala com el candidat a president de la Generalitat triat per l’independentisme, malgrat que sigui a […]

El Dietari del Procés
El Dietari del Procés 27/02/2018

Jordi Sànchez s’endú el protagonisme que va acaparar Elsa Artadi fa uns dies. Tothom l’assenyala com el candidat a president de la Generalitat triat per l’independentisme, malgrat que sigui a la presó. ‘La Razón’ avui tornava a donar senyals que la separació de poders és inviable a l’Estat (o bé que Marhuenda ha tocat fons) afirmant que el Tribunal Suprem no donarà cap permís a Sànchez per ser investit president. El rotatiu afirma que el jutge justificarà la decisió apel·lant al perill d’alteració de l’ordre públic en cas de permís per les manifestacions que s’organitzarien. També creu que el precedent de l’acusat d’etarra Yoldi el 1987 no té perquè seguir-se ja que el permís se’l va donar un jutjat de menor categoria que el Suprem. En qualsevol cas, encara falta confirmar que el bloc independentista aposti per Sànchez.

Esquerra va anunciar ahir que l’acord independentista és imminent. Però avui la CUP ha rebaixat les expectatives. Els anticapitalistes han dit que el tancament positiu de les converses és encara lluny. Carles Riera ha dit que els plans dels dos aliats independentistes passen per fer un Consell de la República a Brussel·les, amb Puigdemont de president, que impulsi la independència, mentre que el govern català faria autonomisme. La CUP afirma que, si aquest és el pla, no hi donarà suport. Fins i tot els més radicals, Endavant, deien ahir que Jordi Sànchez no és un bon candidat perquè ha renunciat a la unilateralitat i al full de ruta seguit fins l’octubre davant del jutge. Les reunions continuen però hi ha una data que sembla un ‘deadline’ pràcticament definitiu: aquest dijous. Serà el moment en què es votarà la resolució per legitimar Puigdemont al Parlament -si no tira endavant perquè els partits no són capaços ni de pactar-la, això podria obrir la capsa de pandora independentista i les noves eleccions serien més probables. Així, aquests dies poden ser claus. Amb una part del país pendent del Mobile World Congress i una altra part (molt més gran) esperant la neu que ha de caure aquesta matinada, el pacte independentista posaria la cirereta a una setmana ben moguda.

Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Relacionats