Dijous, 7 de juliol de 2022 - Edició 1442
La República

Arriba al sistema solar el primer vaixell naufragat extraterrestre

El 19 d’octubre de 2017 es va descobrir el primer objecte interestel·lar que visita el sistema solar. Els astrònoms van concloure que per la seva trajectòria venia del sistema de […]

Redacció 07/11/2018
Interpretació artística de ʻOumuamua

El 19 d’octubre de 2017 es va descobrir el primer objecte interestel·lar que visita el sistema solar. Els astrònoms van concloure que per la seva trajectòria venia del sistema de l’estrella Vega, a la constel·lació de Lira. Es desconeix l’antiguitat de l’objecte. En un primer moment es creia que era un comenta, però perquè no en veuen la cua, ara es considera un asteroide.

Fins aquí l’explicació seria la normal d’un objecte petri que es passeja per l’espai. Els dubtes, però vénen donats per la seva trajectòria. Els astrònoms que l’observen han pogut veure com s’autopropulsat per l’espai corregint la seva trajectòria, cosa que seria pròpia d’un cometa, però com s’ha dit no ho és. Diversos científics de prestigi però, com el grup de Marco Micheli han demostrat que el comportament de l’objecte és compatible amb un cometa.

Ruta de “l’asteroide”

Abraham Loeb, director del Departament d’Astronomia de Harvard, juntament amb Shmuel Bialy, investigador postdoctoral a l’Institut de Teoria y Computació han presentat la teoria que el suposat asteroide, és en realitat una nau espacial naufragada. Els investigadors, afirmen que la nau seria una vela lleugera que aprofita la pressió de la radiació per propulsar-se. D’aquesta manera, l’asteroide seria com una vela naufragada, així s’entendria que no fes emissions de ràdio.

Sigui com sigui, l’objecte interplanetari ‘Oumuamua està despertant molta expectació entre els mitjans, per tots els misteris que amaga. Però també per la voluntat de la humanitat de descobrir vida intel·ligent fora del nostre petit planeta.