Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

Algú investiga què va provocar l’explosió del xalet d’Alcanar?

S’acosta l’aniversari dels atemptats i sembla que l’aparell de l’estat intenta fugir de qualsevol responsabilitat, sigui per omissió o per intoxicació. És sorprenent que estiguem assistint a la situació de […]

Joan Puig
Joan Puig 02/08/2018
Pla obert de la casa del costat del xalet que va patir l'explosió a Alcanar

S’acosta l’aniversari dels atemptats i sembla que l’aparell de l’estat intenta fugir de qualsevol responsabilitat, sigui per omissió o per intoxicació. És sorprenent que estiguem assistint a la situació de treure importància als punts més foscos de la investigació, en un intent de tapar alguns dels fets ocults d’un dels pitjors atemptats produïts a l’estat espanyo. L’11-M i el 17-A varen tenir un denominador comú, els confidents com a clau per fer possible l’atemptat.

De tenir de confident l’Imam de Ripoll a no va passar el test psicològic que mai es demana a un confident

Des del primer moment que les investigacions es van fer públiques el paper que va tenir com a confident l’Imam de Ripoll va quedar molt clar, ho va reconèixer el mateix CNI espanyol. L’escenari, vist que la cosa es complicava, va propiciar que el mateix centre d’intel·ligència filtrés a TV3 que l’Imam sorprenentment no havia passat un test psicològic que no es produeix mai a l’hora de “contractar” un confident com ahir va explicar La República. Una filtració que és, de fet, un nou intent de les mateixes clavegueres per tapar el nyap de tenir un confident que restava descontrolat.

L’explosió “sorprenent” del xalet d’Alcanar on es preparaven grans quantitats d’explosius i que ningú mai va detectar

No solament no es va detectar, sinó que es va tardar hores a veure que l’explosió estava motivada per la fabricació d’explosius “jihadistes”. És un dels punts claus de la investigació més confusos.

El xalet d’Alcanar va explotar per la mala praxi en la fabricació dels explosius o un servei secret (Mossad) ho va fer saltar pels aires…?

Com és possible que els serveis d’intel·ligència espanyols no detectessin la fabricació a gran escala d’explosius a Alcanar si tenien l’Imam de Ripoll sota el seu control? Va rebre avisos el CNI per part de serveis d’intel·ligència d’altres països?

La no resposta del CNI als informes de serveis secrets va provocar una explosió controlada del xalet per part estrangera?

D’entrada això no és possible, però coneixent com actuen les clavegueres de l’estat en els darrers anys, 11M, Villarejo, GAL, informes falsos sobre independentistes… Tot és possible. El que està clar, és que el CNI s’amaga, que el PSOE i el PP han impedit una comissió d’investigació sobre els atemptats. Massa casualitats que omplen de dubtes a molta gent.

El Conseller Forn i el Major Trapero i bona part de l’equip de direcció de la Conselleria a la presó o sota amenaça de greus penes de presó

És insòlit que el proper 17 d’agost, aniversari dels atemptats, tota aquesta gent estigui pendent d’un judici amb greus acusacions. En qualsevol democràcia tot aquest equip de persones serien els protagonistes de l’aniversari juntament amb les víctimes, esperem que el Govern català es planti i els posi en el lloc que correspon.

Ni Pedro Sànchez, ni el Rei ni els polítics espanyols amb responsabilitat poden ser benvinguts als actes d’aniversari dels atemptats mentre amaguin i tapin les informacions d’aquell dia.

El Govern del PP va ser capaç de preparar o induir un atemptat de grans proporcions (Sagrada Família, Camp Nou…) per evitar el referèndum de l’1-O?

La primera resposta és dir no, però Rajoy ja va mentir un cop al seu poble culpabilitzant dels atemptats de l’11-M a ETA tot i saber que era mentida. Si la mentida d’ETA hagués arrelat, hagueren guanyat les eleccions, una mentalitat que els pot portar a posar com a solució a evitar el referèndum català un atemptat de falsa bandera. És d’obligació democràtica la constitució d’una comissió d’investigació amb personalitats internacionals per saber la veritat.