Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

[Vídeo] Una empresa de joc va patrocinar les amistats entre Marchena i Catalá

El vídeo confirma que Marchena queda invalidat per presidir el judici contra els independentistes Els llaços entre l’elit de l’Estat s’han posat en evidència en diverses ocasions. El fet que […]

Joan Vila i Boix 19/04/2019
Manuel Marchena, al judici de l'1-O

El vídeo confirma que Marchena queda invalidat per presidir el judici contra els independentistes

Els llaços entre l’elit de l’Estat s’han posat en evidència en diverses ocasions. El fet que presentem, però, marca una nova fita en la falta de separació de poders al Regne d’Espanya.

El 25 de març de 2011, Manuel Marchena va dictar la conferència: “La consolidació del joc en línia: aspectes legals del joc virtual”. El simposi va ser presentat per Rafael Catalá, en aquell moment, Secretari General de Codere.

A la presentació de la xerrada, el jutge expressa la seva amistat amb el polític, afirmant que: “és el meu amic”. Alhora que fa valdre el fet que la seva relació professional va confluir en una amistat personal.

El minut que invalida Marchena com a jutge imparcial: Jocs a internet, augment de ludopaties i amistats perilloses entre els del 155 i la justícia espanyola


CODERE_PROGRAMA JORNADA

Per més inri, la conferència va ser donada a raó de la Fundació Codere, que aglutina les cases d’apostes i bingos d’Espanya. El grup empresarial del mateix nom, Grup Codere, el 2011 va facturar 1374 milions d’euros i el 2018 1476. Uns guanys que van lligats a l’augment de la ludopatia entre els joves, sobretot de classe obrera. Per aquesta raó, el Consell Audiovisual de Catalunya ha instat a l’administració a regular la publicitat de les cases d’apostes. Actualment representa el 43,5% de la publicitat en horari infantil.