Diumenge, 24 d'octubre de 2021 - Edició 1186
La República

La UGT demana renunciar al referèndum perquè genera “més divisió”

El secretari general de la UGT, Josep Maria Álvarez, ha canviat radicalment de posicionament. Si el 14 de gener del 2016 al diari Faro de Vigo assegurava que el referèndum […]

Joan Solé
Joan Solé 08/08/2018

El secretari general de la UGT, Josep Maria Álvarez, ha canviat radicalment de posicionament. Si el 14 de gener del 2016 al diari Faro de Vigo assegurava que el referèndum “seria una solució que donaria legitimitat als catalans”, avui ha canviat de discurs.

En una entrevista a l’agència EFE, el líder de la UGT canvia de postura -tot i que el 9 de març del 2016 deia al diari Público que mai ho faria– i assevera que el referèndum “no pot ser la prioritat” per resoldre la situació política entre Catalunya i Espanya i demana apostar pel diàleg: “Crec que la tensió i la divisió de la societat catalana no aporten serenitat suficient per a poder afrontar el futur, tant si surt una cosa com l’altra”. En aquest sentit, demana que el govern català no posi una data límit per a la celebració d’un referèndum perquè això provocaria “desassossec i segurament més divisió”.

De fet, tampoc cal anar a dos anys enrere per veure com Álvarez defensava el dret a decidir dels catalans, el mes de gener del 2017 a Ràdio Nacional va reiterar el seu compromís amb el dret a decidir però, ja matisant, per votar l’Estatut: “Jo estic a favor del dret a decidir, les actuacions que han portat a Catalunya a la situació en què està requereixen que els ciutadans i ciutadanes de Catalunya tornin a ser convocats [a les urnes], encara que només sigui perquè el Tribunal Constitucional va canviar un Estatut que havia estat votat”.