Diumenge, 24 de gener de 2021 - Edició 913
La República

Una presidència del Barça clarament independentista

Com es vol aconseguir la independència si deixem en mans de l’unionisme les grans institucions del país?

Joan Puig
Joan Puig 16/08/2020

Un dels motius per a no aconseguir la independència l’octubre de 2017 va ser no tenir el control de les grans institucions de poder del país, com ara les Cambres de Comerç, les patronals, els sindicats, les institucions bancàries, els grans mitjans de comunicació o els mateixos Mossos, entre altres infraestructures fonamentals.

Amb això entès, una de les grans victòries independentistes després de l’octubre de 2017 va ser aconseguir expulsar democràticament la “carcúndia” que controlava les cambres de comerç. L’operació “eines de país”, amb el suport de l’Assemblea, va ser un encert i el canvi ha estat positiu en tots els sentits.

Per això és força incomprensible que ahir al vespre, després de la humiliació que vam patir tots els culers, la piulada de l’ANC a favor d’un president del Barça independentista comportés crítiques dels mateixos independentistes.

Com es vol aconseguir la independència si deixem en mans de l’unionisme les grans institucions del país? Com aconseguirem la independència si no tenim un o una independentista al capdavant del Govern de la Generalitat?

L’octubre de 2017 vam veure com les institucions del país i organitzacions en mans unionistes van acabar girant l’esquena i traint el mateix govern de la Generalitat. Acabem de veure com els grans funcionaris del Parlament s’han lliurat als braços de la repressió del Tribunal Constitucional. Sense alts funcionaris clarament independentistes no farem la feina. Per tot plegat és important aconseguir una junta del Barça clarament i desacomplexadament independentista. Com va ser en l’època del president Laporta.

Felicitats a l’ANC per implicar-se de veritat en el futur del país i treballar incansablement per la independència.

 

 

Relacionats