Edició 2123

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 18 de maig del 2024
Edició 2123

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 18 de maig del 2024

Per un debat independentista en aquesta Diada

|

- Publicitat -

En el nou curs de l’any polític que entrarem l’endemà de la Diada, no tan sols serà complex per la pandèmia i la situació econòmica en què ens situa, sinó que entrarem en un temps polític marcat per unes eleccions catalanes que decidiran el futur de les institucions – Parlament, Generalitat – així com l’esdevenidor dels catalans i catalanes en la seva expressió com a subjecte polític i com a poble i nació.

En aquest context, cal que per part de les forces independentistes, no tan sols clarifiquem les nostres propostes i programes, sinó que s’arribi a un acord de respecte pels diferents camins proposats, i un acord ferm i total de no-agressió ni d’atac obert o encobert. Fins i tot amb un organisme comú de control que pugui fer callar extrems bel·ligerants que són reals dins de tots els partits independentistes. I fem aquesta proposta, conscients que l’endemà de les eleccions, tots haurem d’asseure’ns i parlar. Amb l’ànim i la confiança que es precisa per tornar a articular un acord parlamentari i un nou govern de la Generalitat sòlid, cohesionat, amb perspectiva d’arribar molt lluny i de fer polítiques agosarades i valentes.

Publicitat

És cert que en les pròximes eleccions al Parlament es decidirà l’hegemonia entre els partits independentistes, més per aquest motiu és precisa una campanya clarificadora, nítida, amb arguments i propostes, lluny dels retrets i les agressions. Segur que el conjunt de l’electorat prioritzarà programes i propostes com:

– Rebuig o negociació amb l’estat repressor.
– Eixamplar l’espai electoral.
– Arribar a superar el 50% del vot independentista.
– Amnistia i llibertat.
– Tolerància zero en la corrupció en la política catalana.
– Denuncia a les operacions de la policia i la judicatura espanyola contra el procés.
– Suport o rebuig als pressupostos del Govern d’Espanya.

Et pot interessar  Junqueras afirma que vol continuar presidint ERC i posa la mirada en el congrés de novembre

Un debat sincer i clar en les pròximes eleccions, per un electorat madur i democràtic, sabent tots que els enemics no estan entre nosaltres, sinó en l’Estat espanyol i les estructures cada cop més centralistes i autoritàries que emanen d’aquest, és el millor que podem fer per avançar el procés amb fidelitat a l’1 d’octubre.

En aquesta Diada tan diferent de la dels últims anys, en què no podrem expressar la reivindicació de llibertat de molts ciutadans/es de la nació catalana, llancem aquesta proposta com a reflexió per a tots.

Llibertat presos/es i exiliats/des polítics.

Josep Andreu Domingo
President Independentistes d’Esquerres
Diada de l’11 de setembre de 2020

Publicitat

Opinió

Minut a Minut