Dijous, 21 de gener de 2021 - Edició 910
La República

Els partits no ens entenen o no ens expliquem prou bé?

“Que no ens diguin que l’objectiu és la independència perquè això no vol dir absolutament res. Ens calen explicacions, clares, generals però fiables, de quin serà el camí que ens hi ha de portar”

Cartes dels lectors
Cartes dels lectors 13/09/2020
Els representants de JxCat, ERC i CUP a Palau abans de reunir-se el 15 de gener de 2020 (Horitzontal)

Després de les exitoses concentracions de la passada Diada, després d’escoltar el discurs de cloenda de la presidenta de l’Assemblea i tot llegint el manifest de l’ANC on es diu, dirigint-se als partits independentistes que “Ja hem consentit prou renúncies, distraccions i paraules retòriques. Si persisteixen les lluites estèrils i els nostres representants no respecten el sentit del vot que els ha posat al capdavant de les institucions, el moviment del carrer els acabarà passant per sobre” constato que els partits no han entès, o no volen entendre, res.

I ho constato perquè veig que continuen utilitzant xarxa i mitjans per als seus retrets. La majoria d’independentistes no militem a cap partit polític i molts ja comencem a estar cansats d’aquestes actuacions buides de contingut i de cara a la galeria però que ni comprometen ni aporten res, a banda de fer passar el temps. La filosofia que hi ha darrere és aquella de “qui dia passa any empeny”.

Després de la Diada no cal una altra vegada manifestacions amb crítiques més o menys dissimulades ni amb falses ofertes d’unitat a xarxes socials i als mitjans de comunicació. L’únic comunicat que esperem és aquell en el que informin que es trobaran per a unificar estratègies, que diguin quan serà la trobada, quan estimen que tardaran a arribar a acords i que ens vagin informant periòdicament.

Que es deixin estar si eleccions sí o no, de quan es portaran a terme o d’altres aspectes relacionats. Encara no hem entrat en període electoral i abans de fer propaganda s’han de posar d’acord.

De fet a molta gent no li interessa ara el tema electoral. Quan sigui l’hora i estiguem en campanya ja mirarem ben atentament la informació que ens arribi per tal de decidir el nostre vot. El que ens demanem en aquest moment és per a què han de servir unes noves eleccions si els partits que segurament guanyaran no estan disposats a governar conjuntament. De què serveix un govern del qual no coneixem els objectius?

I, si us plau, que no ens diguin que l’objectiu és la independència perquè això no vol dir absolutament res. Ens calen explicacions, clares, generals però fiables, de quin serà el camí que ens hi ha de portar.

I per acabar i perquè quedi ben clar que els ciutadans mobilitzats esperem poder avançar conjuntament, donant suport a les institucions, torno a recuperar el manifest: “Des de l’Assemblea no us prometem dreceres ni jugades mestres, ni les exigim als altres. Però sí que us oferim compromís i cooperació. I perquè l’oferim, ens sentim autoritzats a exigir-los”.

Teresa Calveras
ANC Horta Guinardó

Relacionats