Edició 2046

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 02 de març del 2024
Edició 2046

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 02 de març del 2024

Paluzie exigeix a Puigdemont i Junqueras que parlin entre ells: “Volem llegir el llibre que porti les vostres dues signatures”

|

- Publicitat -

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Elisenda Paluzie ha estat protagonista d’un encertat discurs on ha volgut deixar clar el que volen els independentistes: que els partits es posin d’acord per fer efectiu el mandat de l’u d’octubre. Durant el seu discurs en l’acte organitzat per la Diada, Paluzie ha recordat que s’ha tractat de la manifestació “més gran d’Europa amb la pandèmia vigent”, i ha agraït al personal sanitari els seus esforços per combatre el coronavirus.

Paluzie s’ha negat a sacrificar el dret a manifestació “davant d’un estat venjatiu i partits independentistes en plena confrontació”. “L’Estat ens tracta com una minoria nacional a oprimir i esprémer, però de la primera crisi en vam sortir amb un reforç catalanista amb majoria independentista”, ha exclamat.

Publicitat

Els assistents a l’acte han aplaudit les paraules de la presidenta de l’ANC, que ha exigit tancar “una etapa sense rumb que ja dura massa” davant el bloqueig de l’independentisme, i ha fet una crida directa al president i vicepresident legítims de Catalunya, Puigdemont i Junqueras, per reclamar que parlin entre ells: “Llegiu-vos el llibre de l’altre. Reflexioneu, parleu, i feu una proposta conjunta. Volem llegir el llibre que porti les dues signatures. Si no us hi poseu, la paciència de la gent no durarà per sempre”, els ha advertit. També ha criticat el “simbolisme” que hi ha instaurat actualment a les institucions catalanes: “No som un país simbòlic, som un país de debò. N’estem farts de la divisió i la tàctica. Exigim estratègia”, ha reblat.

 

Et pot interessar  Les discrepàncies a l'ANC per la llista cívica continuen: els càrrecs crítics presenten el decàleg pel 'No'
Publicitat

Opinió

Més llegides

Minut a Minut