Diumenge, 24 de gener de 2021 - Edició 913
La República

President Torra: i si convoca eleccions catalanes des de la ignomínia del Suprem?

Avançar-se i convocar les eleccions prescindint d’aquest tribunal de la repressió seria tota una bufetada al règim espanyol. Ni que sigui signat el decret abans d’entrar a declarar

Joan Puig
Joan Puig 06/09/2020
El president del Govern, Quim Torra, entrevistat per l'ACN al Palau de la Generalitat, el 17 d'agost de 2020 (Horitzontal)

Ja ho sé, president, que tothom en el seu l’entorn hi diu la seva. Cadascú mira l’interès del partit que representa i, vista la situació actual, em pregunto: qui pensa amb la bona gent independentista? Caldrà seguir contemplant el trist espectacle de guerra civil independentista gaires mesos més? Cap dels dos partits que el van fer president no tenen dret a exigir-li més sacrificis.

L’independentisme necessita una sacsejada i cal que tots els partits, juntament amb Òmnium i l’Assemblea, pactin un full de ruta viable i factible per als mesos vinents. Per la bona gent que ara mateix deia, allargar aquesta agonia és un problema, augmenta la decepció i pot provocar un desencís considerable.

Cada dia que passa, l’independentisme, ni que sigui a les xarxes socials, es dessagna una mica més i anem a trobar-nos amb unes eleccions convocades des del tribunal suprem espanyol, un espai que Europa ja considera injust i plenament parcial contra l’independentisme. Avançar-se i convocar les eleccions prescindint d’aquest tribunal de la repressió seria tota una bufetada al règim espanyol. Ni que sigui signat el decret abans d’entrar a declarar.

Fent-ho així, els partits es posaran a treballar en les seves propostes i, abans d’acabar l’any, la ciutadania haurà parlat. Ens evitarem assistir a mesos de lluites caïnites entre els partits de govern. Humilment, president Torra, crec que seria el millor i és el que desitja la bona gent independentista. Anem a eleccions, ja.

Relacionats