Edició 1960

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 07 de desembre del 2023
Edició 1960

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 07 de desembre del 2023

La triple aliança que proposa Carod-Rovira com a solució

-Publicitat-

Sens dubte ningú no ho hagués expressat millor que l’expresident d’ERC en el seu apunt al Nació Digital. Cap independentista no pot estar en desacord amb el que hi escriu i, sobretot, cap dels líders independentistes si són honestos amb el poble de Catalunya.

Tots hem vist com la repressió impedeix posar en funcionament moltes de les estructures d’estat necessàries per tirar endavant cap a la independència i el mateix llibre d’Oriol Junqueras i Marta Rovira reconeix les mancances que tenim en mitjans de comunicació, sindicats i patronals afectes al país i en una política internacional efectiva. En Josep-Lluís Carod-Rovira ho descriu amb enorme claredat i ningú no entendria que el candidat Pere Aragonès acabi de president de la Generalitat, al capdavant d’un govern efectiu, i que Carles Puigdemont fos deixat i abandonat a l’exili. És la combinació del Govern i del Consell per la República -personalment crec que caldria convertir-ho en el Govern de la República Catalana a l’exili- l’única manera de tornar a engrescar i revoltar l’independentisme.

-Continua després de la publicitat -

«La unitat d’acció entre Govern, Consell i poble al carrer constitueix la triple aliança imprescindible per avançar cap a la victòria». Ho diu en Carod-Rovira i ho clava. És una frase incontestable que ens posa en el camí de trobar una solució a la indispensable unitat estratègica, que és el desig de la majoria democràtica independentista. I els líders polítics independentistes tenen l’obligació de deixar-se de lluites per l’hegemonia entre partits i acceptar humilment que l’octubre de 2017 van tenir errors i que és de bon polític reconèixer-ho i acceptar ajudes externes.

“Un front unitari independentista ens ha de permetre visualitzar-nos no com a partit, sinó com a minoria nacional en el marc estatal espanyol i continental europeu”. Totalment d’acord: més clar, aigua. Si volem guanyar, cal pensar més en el país i menys en els partits i estaria bé obrir el Govern i el Consell per la República als millors i posar-los al capdavant de les àrees de gestió. Si no fem valdre aquesta “triple aliança” no guanyarem i no serà possible la independència.

-Continua després de la publicitat -

Com a militant de base amb més de vint-i-cinc anys de militància republicana demano acabar d’una vegada per a totes amb la guerra civil independentista, que els líders independentistes acceptin que no tot es va fer bé, que es deixin de retrets inútils i escoltin les paraules de Carod-Rovira. La majoria independentista és major d’edat i vol ser clau en el procés i els líders polítics el que han de fer és cosir la “triple aliança” entre Govern, Consell i el poble mobilitzat.

Postdata.- Si no posem en practica la “triple aliança” seguirem sent humiliats pel govern espanyol de torn, sigui governat pel PP, PSOE o Podemos, com ahir van intentar fer amb KOSOVO. La diferència és que Kosovo és un estat independent i reconegut internacionalment, excepte quatre recalcitrants com Espanya i, per tant no només no van ser humiliats sinó que van guanyar amb dignitat. I la farsa del govern espanyol ha quedat retratada a tot el món.

 

- Publicitat -

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Més opinió