Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1527
La República

Trapero no mereix ser restituït

“Amb l’autonomia no podem acceptar tenir com a cap de la nostra policia algú capaç de trair la confiança del president del Govern i dels ciutadans als quals ha de servir”

Cartes dels lectors 16/11/2020
El major Josep Lluís Trapero i el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, conversant al Complex Central dels Mossos.

Trapero és un bon policia, un extraordinari policia, ho va demostrar actuant com a tal el 17-A i l’1-O. Ara bé, no és un bon ciutadà: el Cos de Mossos és un cos català, d’esperit català, que hauria de ser (i es demostrà amb les actuacions susdites) d’un tarannà democràtic i ètic molt diferent dels esquemes mentals de les policies espanyoles.

Per això, qui va dir durant el judici que estava disposat a detenir el president a l’exili, Carles Puigdemont, i el seu govern (deixant de banda si era una estratègia de defensa) té potestat ètica i moral de capitanejar el cos català de policia?

Cal recordar que el cap dels Mossos no és altre que el president de la Generalitat (al que està subjecte en primera instància) i amb aquelles greus afirmacions estava anant en contra el mandat majoritari de la ciutadania catalana que havia escollit democràticament per majoria aquell Govern. Un personatge, doncs, amb aquest perfil no mereix ser restituït com a Major i menys amb la compareixença servil cap a les policies espanyoles que va fer durant l’acte de restitució de fa uns dies.

Amb la independència, Trapero haurà (hauria) d’haver estat promogut de nou al màxim grau, per la seva capacitat professional. Amb l’autonomia no podem acceptar tenir com a cap de la nostra policia algú capaç de trair la confiança del president del Govern i dels ciutadans als quals ha de servir.

Arnau Mir