Dimarts, 13 d'abril de 2021 - Edició 992
La República

A falta d’unitat, competitivitat amb l’enfrontament electoral entre Puigdemont i Junqueras

Una final de “Champions” històrica per l’independentisme. Si la unitat independentista no és possible, cal buscar la millor forma per no perdre cap vot independentista a Europa, i la decisió […]

Joan Puig
Joan Puig 10/03/2019

Una final de “Champions” històrica per l’independentisme. Si la unitat independentista no és possible, cal buscar la millor forma per no perdre cap vot independentista a Europa, i la decisió del president Puigdemont després d’imposar-se als sectors més conservadors del PDeCAT sens dubte animarà la campanya electoral de les eleccions espanyoles i, sobretot, les europees.

Amb les decisions preses aquest diumenge, les enquestes publicades fins al moment salten pels aires i tot resta més obert que mai. El que està clar és que les decisions beneficiaran els vots independentistes, la competitivitat serà màxima, un Barça-Madrid de “Champions” en tota regla per a les europees.

Respecte a les eleccions espanyoles, les incorporacions de gent de JxCat en llocs claus torna a posar l’entorn Puigdemont en el centre de la jugada. La incorporació de la consellera Borràs (el somriure del Govern) i de l’eurodiputat Ramon Tremosa acompanyant a Jordi Sànchez i Miriam Nogueras amb l’advocat Alonso-Cuevillas encapçalant Girona reforça una llista clarament independentista.

Si a tot això la sempre sorprenent CUP decideix presentar-se a Madrid, el resultat podria ser espectacular. Malgrat tot, la no presentació cupaire a les eleccions espanyoles queda bastant amortitzada per a la competitivitat independentista a les pròximes eleccions espanyoles. La prèvia del duel entre Puigdemont i Junqueras es traslladarà amb tota probabilitat a les eleccions espanyoles com a antesala d’una final històrica de campions.

Guanyarà Puigdemont? o guanyarà Junqueras? El resultat mol aviat. L’independentisme segur que hi guanya