Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Willy Toledo en llibertat provisional

Ahir al migdia l’actor Willy Toledo va ser detingut per tal de declarar davant del jutge número 11 de Madrid. El seu advocat, Endika Zulueta, ha denuciat que aquesta mesura fos totalment innecessària, ja que l’actor va anunciar […]

Joan Vila i Boix
Joan Vila i Boix 13/09/2018
Willy Toledo / ACN

Ahir al migdia l’actor Willy Toledo va ser detingut per tal de declarar davant del jutge número 11 de Madrid. El seu advocat, Endika Zulueta, ha denuciat que aquesta mesura fos totalment innecessària, ja que l’actor va anunciar on estaria: concretament en un míting pro llibertat d’expressió al Teatro del BarrioZulueta ha asseverat que els detinguts tenen dret a ser assistits per un advocat en qualsevol circumstància.
Toledo no ha declarat res davant del jutge. Alhora que ha afirmat a Rac1 que es va escapar pels terrats del seu edifici, ja que el taxi que l’havia de portar al teatre va arribar 10 minuts tard.

“Que una persona hagi d’explicar per què utilitza determinades expressions i per què escriu que es caga en un ésser invisible sembla de l’edat mitjana” ha expressat Zulueta a Catalunya Ràdio. Ha afegit, però, que les paraules fetes servir per l’artista són expressions normals de centenars de milers de persones.

Rac1 ha transmès que dins de la sala, els advocats de l’acusació: Associació Espanyola d’Advocats Cristians, han dit a Willy Toledo que seria bo que desaparegués de la superfícies del planeta. Mitja hora després de començar la declaració l’actor ja era fora del jutjat, on l’esperaven simpatitzants de la seva causa, que l’han rebut amb el crit; em cago en Déu. El jutge ha declarat la seva llibertat provisional.