Diumenge, 5 de desembre de 2021 - Edició 1228
La República

Vidreres farà una consulta popular per decidir el futur dels correbous

L’alcalde preveu celebrar-la abans de la primavera que ve

Redacció
Redacció 19/09/2019
Pla general de la Plaça on es va celebrar un correbou a Vidreres

L’Ajuntament de Vidreres (Selva) convocarà una consulta popular per decidir si eliminen els correbous de la festa major o no. L’alcalde del municipi, Jordi Camps, ha avançat que després d’una reunió amb els organitzadors de l’acte i una entitat animalista, l’equip de govern municipal ha optat per demanar als veïns de Vidreres que decideixin sobre el futur de l’activitat. L’Ajuntament de Vidreres ha arribat a aquesta conclusió dues setmanes després que un toro s’escapés del tancat i va envestir a part del públic.

D’aquesta manera, Camps ha avançat que encara no tenen cap data en ment, però sí que “l’objectiu és fer-la abans de la primavera de l’any vinent”. El primer pas per avançar en els tràmits que farà el consistori serà demanar “assessorament a la Generalitat” i també a “altres municipis que han fet processos participatius similars”.

De moment, l’alcalde encara no han pogut confirmar si inclouran el vot digital o no i si obriran la consulta als majors de 16 anys. El que sí que ha remarcat Camps és que hi podran participar “totes les persones empadronades en el municipi” que actualment tenen dret a vot.

En cas en què el resultat de la consulta sigui a favor d’abolir els correbous, en la propera festa major ja no s’hi inclourà aquest acte. Si els veïns voten a favor de mantenir-lo, Camps ha avisat que revisaran totes les mesures de seguretat per tal de garantir que no es repeteixi cap cas similar.

L’únic correbous de les comarques gironines

El correbous de Vidreres és l’últim que encara es celebra a les comarques gironines. Es tracta d’un dels actes amb més antiguitat que hi ha en el programa de la festa major del municipi. El diumenge 1 de setembre un toro es va escapar del recinte i va accedir a les grades, on va començar a envestir al públic.

Fins a 19 persones van resultar ferides. Una d’elles va ser operada d’urgència a l’Hospital Josep Trueta i tres dies més tard ja va ser donada d’alta. La resta de ferits, el mateix dilluns sortien pel seu propi peu de l’Hospital Josep Trueta i el Santa Caterina, després d’una evolució positiva.