Dimecres, 5 d'agost de 2020 - Edició 741
La República

[VÍDEO] Torra: “Vull agrair al president del govern espanyol que hagi escoltat les nostres demandes, finalment”

‘És evident que si això és un confinament total, és perquè fins ara no n’hi havia.’

Redacció
Redacció 28/03/2020
El president de la Generalitat, Quim Torra, reunit per videoconferència, des de la Casa dels Canonges, amb el conseller d'Interior, Miquel Buch, i la consellera de Salut, Alba Vergés, per seguir l'evolució del COVID-19, el 18 de març de 2020 (Horitzontal)

Sánchez sense reconèixer l’error decreta el confinament que demanava Catalunya des de fa 15 dies

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha afirmat que l’anunci del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, d’un confinament total és una “bona notícia”, però també demanarà a l’Executiu central mesures socioeconòmiques.

Ho ha dit aquest dissabte a la nit en una declaració institucional telemàtica que ha pronunciat des del Palau de la Generalitat.

Torra ha afegit que “és evident” que, si s’ha decretat confinament total, és perquè fins ara no existia, com sí venia demanant la Generalitat, i ha agraït així a Sánchez escoltar les demandes de Catalunya.

Torra celebra el confinament total i exigeix a Sánchez mesures socials i econòmiques “a l’alçada de la crisi”

El president de la Generalitat demana “no posar límits” al suport als treballadors, autònoms i empreses

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha celebrat l’anunci de confinament total decretat pel president del govern espanyol, una “bona notícia”, al seu entendre, en el combat contra la pandèmia. En una declaració institucional aquest dissabte al vespre des de la Casa dels Canonges, el cap de l’executiu ha exigit mesures socials i econòmiques a “l’alçada de la crisi” i demana “no posar límits” al suport als treballadors, autònoms i empreses amb l’objectiu que ningú quedi “fora de joc”. Torra ha assegurat que els propers dies exigiran el “millor” de cadascú i s’ha mostrat convençut de la resposta de Catalunya, un país “fet amb esforç, solidaritat, a contracorrent i contra pronòstic”.

Poques hores abans de la conferència de presidents autonòmics, prevista per a aquest diumenge, Torra ha avançat que hi demanarà “detalls” sobre les mesures que acompanyaran la paralització dels serveis no essencials que el president espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dissabte. El president ha insistit que els treballadors, els autònoms i les empreses necessiten “tot el suport”. “No es pot escatimar ni una engruna de suport”, ha remarcat.

 

 

 

 

 

Relacionats