Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1711
La República

[Vídeo] Sala i Martín explica per què una Catalunya independent no portaria una crisi econòmica

El professor i economista resumeix les dues raons que el porten a pensar en una conclusió totalment contrària a aquesta tesis

Redacció 12/05/2019

“Conclusió exactament contrària”. Aquesta és la resposta de Sala i Martín a la pregunta entorn una “crisi econòmica” després d’implementar la República catalana. El professor d’Economia ho explica a través de dos motius. El primer: que les decisions que es prendrien des del Govern català serien “en benefici dels catalans i els empresaris”, i no com ara, que des de Madrid es té un objectiu des d’una òptica espanyola, com en el cas de les infrastructures: “Tenen tot el dret a fer-ho, però això no és el que interessa a l’empresari català”, sentencia l’acadèmic. A més, insisteix, “la independència aniria molt millor si es pot canviar allò que no funciona des d’aquí i pensant en els empresaris catalans”.

Segon motiu i no menys important: el dèficit fiscal. “Diguin el què diguin, segueix sent de 16 mil milions d’euros”, i aquesta xifra, per l’economista, és abismal i impediria que Catalunya caigués en una profunda crisis econòmica. És així com l’expert desmenteix les tesis constitucionalistes i de la por amb l’inestabilitat econòmica.