Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

[Vídeo] Octuvre destapa la meta oculta dels Jocs: Dir-li al món que el conflicte català està solucionat

La plataforma creada per Marta Sibina i Albano-Dante Fachín desemmascara la “maniobra de l’Estat” per fer veure que “l’independentisme era una febrada”

Carme Garau 31/03/2022

Octuvre fa mesos que denuncia l’opacitat entorn dels Jocs d’hivern. En diverses ocasions, s’ha adreçat al Govern de la Generalitat perquè publiqui els informes, però l’executiu fuig d’estudi i el contingut continua ocult a la ciutadania.

Ara, la plataforma creada per Marta Sibina i Albano-Dante Fachín publica un nou vídeo centrat a estudiar els arguments a favor de la candidatura. Sota el títol “Jocs als Pirineus: el llenguatge de l’Estat al descobert”, volen denunciar públicament que aquests JJOO són una “maniobra de l’Estat per dir-li al món que el conflicte català està solucionat”, que “l’independentisme era una febrada” i que “Catalunya és Espanya”.

Per demostrar-ho, repassen exhaustivament els discursos dels polítics que defensen la candidatura compartida amb l’Aragó. Casualment, tots llencen un missatge d’unitat, de superar diferències ideològiques, de projectar una bona imatge de cara a l’exterior, de grans acords, de diàleg…

Una campanya propagandística de manual. Com diu Sibina, les paraules dels protagonistes parlen per si mateixes.