Divendres, 4 de desembre de 2020 - Edició 862
La República

[VÍDEO] Lliçó del PNB i EH Bildu de com no fer el joc al feixisme de Vox

Aitor Esteban rebutja contribuir al “disbarat” de moció que busca “minuts de televisió” i Mertxe Aizpurua: “Els pilars que sostenen el règim del 78 estan intactes i les decisions per a aquest canvi estructural no arriben”

Redacció
Redacció 22/10/2020
Aitor Esteban (PNB) en la seva intervenció durant la moció de censura el 21 d'octubre del 2020. Horitzontal.

L’error dels partís independentistes de participar a la moció de Vox. Lliçó del portaveu del PNV i d’EH BIldu

El PNB ha dedicat menys d’un minut – dels 30 dels quals disposava- a la seva intervenció en el debat de la moció de censura contra el govern espanyol presentada per Vox perquè la considera “un disbarat” i no vol contribuir a donar-hi protagonisme. El portaveu del PNB, Aitor Esteban, n’ha criticat “l’ús espuri” i ha considerat que Santiago Abascal ha estat “el candidat per eliminació”: “És el no candidat”, ha afegit. Esteban també ha carregat contra la formació d’ultradreta perquè no aspira a què el seu candidat sigui investit ni aconseguir el suport de cap grup polític, sinó que busca “minuts de televisió” per sembrar la discòrdia i l’odi. El mateix ha fet la portaveu d’EH Bildu que ho ha liquidat en menys de dos minuts.

Pedro Sánchez ha utilitzat la moció de censura per insultar els independentistes catalans

Esteban ha criticat que Vox s’hagi dedicat a “dir que el govern de Franco va ser millor que l’actual” o “que s’ha d’il·legalitzar partits”. També ha considerat que aquesta moció de censura “enmig de la pandèmia” és “inútil”, i més quan es planteja amb el propòsit de convocar eleccions abans d’acabar l’any, “que encara complicaria més” la situació que viu el país. “El PNB no contribuirà a donar protagonisme a aquest disbarat”, ha reblat.

La xarxa s’ha omplert d’elogis a la lliçó del diputat Aitor Esteban, segurament un dels diputats més brillants de l’actual parlament de Madrid

 

Relacionats