Diumenge, 7 de març de 2021 - Edició 955
La República

ERC, JuntsxCat i CUP: No participeu del debat de la moció de censura feixista de Vox

Prou de salvar Espanya si aquesta no ens vol respectar el nostre dret a l’autodeterminació.

Joan Puig
Joan Puig 11/10/2020

Com diuen avui a la premsa espanyola, Pedro Sánchez – màxim responsable ara mateix de la repressió als presos polítics i a tots els represaliats – sospira per convertir la propera moció de censura de l’extrema dreta al Congrés dels Diputats en un revulsiu per al seu partit.

Ja es dóna per fet que des de Ciudadanos a EH Bildu passant pel PNB, ERC i JuntsxCat votaran amb el PSOE i Podemos, és a dir amb el govern espanyol, i aleshores no tindran més remei que aprovar els pressupostos, els primers del president Sánchez. Recordem que ja fa quatre exercicis que s’està funcionant amb els pressupostos prorrogats del govern popular.

I si els partits independentistes de Catalunya, i de tot l’estat, no participen en la moció de censura, abans de començar ja hi haurà dos guanyadors: els feixistes de Vox, davant dels seus, i el PSOE de Pedro Sánchez que, malgrat ser el màxim responsable de la repressió de les llibertats dels pobles de l’estat, el català, el gallec i el basc, ho blanquejarà amb un discurs fàcil i demagògic contra Vox.

Gabriel Rufián, Laura Borràs i Mireia Vehí: si no participeu en el debat de la moció de censura, la notícia sereu vosaltres i teniu suficients motius per explicar-ho: el govern del PSOE i Podemos manté i augmenta la repressió contra la majoria independentista. Encara més, no solament manté la presó sinó que juga amb el drama personal dels presos i les seves famílies fent veure que atorga expectatives de llibertat amb indults o amb una falsa renovació del codi penal. Mai, però no parla d’amnistia ni l’atorgarà mai. En definitiva, el PSOE fa el mateix que Vox, C’s o el PP. Si els uns, si poguessin, ens liquidarien de manera violenta, els altres ens van liquidant per la via de l’espoli i la manca de poder per gestionar la pitjor crisi, la produïda per la Covid-19.

Partits independentistes amb representació a Madrid, si Pedro Sánchez vol el vostre vot per aturar realment el feixisme de Vox, que s’ho treballi, que acabi amb la repressió, que pagui el que deu i que recuperi una veritable taula de negociació amb la condició indispensable que cessin les hostilitats i es pugui parlar de tot.

Prou de salvar Espanya i el govern del PSOE si l’executiu no mou fitxa d’una manera clara i contundent. Si de veritat vol acabar amb el feixisme de Vox, que faci les coses que cal fer i treballi per bastir un estat profundament democràtic i escrupolosament respectuós amb la memòria històrica dels que van lluitar contra el franquisme i el nazisme i que, encara avui, esperen una disculpa del govern espanyol i que se’ls retorni el que els van robar, a més d’una reparació moral i econòmica.

Gabriel, Laura i Mireia, feu un gest de contundència, de dignitat i no participeu en la moció de censura feixista que prepara Vox i que el PSOE vol aprofitar per blanquejar-se. Prou de salvar Espanya si aquesta no ens vol respectar el nostre dret a l’autodeterminació.