Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

Sánchez utilitza l’extrema dreta contra els independentistes dient que Abascal és el seu “aliat”

“És el millor aliat dels separatistes més recalcitrants”, ha deixat anar el president del Gobierno

Agències 21/10/2020
Pla mitjà del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en la seva intervenció durant el debat de la moció de censura el 21 d'octubre del 2020. Horitzontal.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha acusat aquest dimecres el líder de Vox, Santiago Abascal, de remar en contra de la unitat d’Espanya alimentant amb el seu discurs l’independentisme català. “Un sector de la societat catalana dubta que el seu progrés sigui compatible amb el d’Espanya”, i “l’única resposta que vostès tenen per aquests dubtes és confirmar-los”, és a dir que “son els millors aliats dels separatistes més recalcitrants”.

Sánchez, que prèviament havia acusat Abascal de ser “un depredador indigne i sense cap tipus d’escrúpols” per fer ús polític d’ETA, ha advertit el líder de Vox que el problema català no es resol “negant-lo”, ni passejant Ignasi Garriga com a candidat ni tampoc apostant per la dissolució de la Generalitat i l’estat autonòmic “i a qui no li agradi llenya fins que parli la llengua de l’imperi”.

El discurs d’Abascal sobre la unitat d’Espanya, ha afirmat, és contraproduent, perquè un sector de la societat catalana “creu que a Lluis Companys el va assassinar Espanya, mentre nosaltres diem que van ser els mateixos que van assassinar de Blas Infante o que van forçar la mort a l’exili de Manuel Azaña”.

“Nosaltres apostem per la Catalunya pròspera i lliure, i defensem l’agenda del retrobament”, ha dit.