Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

Sánchez utilitza l’extrema dreta contra els independentistes dient que Abascal és el seu “aliat”

|

- Publicitat -

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha acusat aquest dimecres el líder de Vox, Santiago Abascal, de remar en contra de la unitat d’Espanya alimentant amb el seu discurs l’independentisme català. “Un sector de la societat catalana dubta que el seu progrés sigui compatible amb el d’Espanya”, i “l’única resposta que vostès tenen per aquests dubtes és confirmar-los”, és a dir que “son els millors aliats dels separatistes més recalcitrants”.

Sánchez, que prèviament havia acusat Abascal de ser “un depredador indigne i sense cap tipus d’escrúpols” per fer ús polític d’ETA, ha advertit el líder de Vox que el problema català no es resol “negant-lo”, ni passejant Ignasi Garriga com a candidat ni tampoc apostant per la dissolució de la Generalitat i l’estat autonòmic “i a qui no li agradi llenya fins que parli la llengua de l’imperi”.

Publicitat

El discurs d’Abascal sobre la unitat d’Espanya, ha afirmat, és contraproduent, perquè un sector de la societat catalana “creu que a Lluis Companys el va assassinar Espanya, mentre nosaltres diem que van ser els mateixos que van assassinar de Blas Infante o que van forçar la mort a l’exili de Manuel Azaña”.

“Nosaltres apostem per la Catalunya pròspera i lliure, i defensem l’agenda del retrobament”, ha dit.

Et pot interessar  Aragonès, Sánchez i el rei espanyol coincideixen en la inauguració de l'MWC
Publicitat

Opinió

Minut a Minut