Dijous, 2 de desembre de 2021 - Edició 1225
La República

[Vídeo] Josep Bou usa les víctimes del terrorisme per llançar un missatge “per la unitat d’Espanya”

El candidat pel PP a l’alcaldia de Barcelona, Josep Bou, ha publicat un vídeo a Twitter amb motiu del 15è aniversari dels atemptats jihadistes a Madrid, l’11 de març del […]

Redacció
Redacció 11/03/2019
Bou i Casado, en una imatge d'arxiu

El candidat pel PP a l’alcaldia de Barcelona, Josep Bou, ha publicat un vídeo a Twitter amb motiu del 15è aniversari dels atemptats jihadistes a Madrid, l’11 de març del 2004, que va establir la celebració del Dia Europeu de les Víctimes del Terrorisme. En una estratègia que ha seguit el PP avui arreu de l’Estat espanyol, ha evitat assenyalar el terrorisme jihadista com a responsable dels atemptats de l’11-M i ha volgut usar les víctimes del terrorisme d’ETA per llançar un missatge per “la unitat d’Espanya”.

“Barcelona ha de ser generosa amb tota aquella gent que va donar la seva vida per la llibertat, la convivència i la unitat d’Espanya”, ha dit, al final d’una gravación on demana dedicar un carrer de la ciutat al regidor del seu partit a Ermua assassinat per ETA, Miguel Ángel Blanco, i un altre al guàrdia urbà mort per la banda a la Diagonal de Barcelona, Juan Miguel Gervilla. En aquest sentit, ha aprofitat per fer campanya contra l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, dient que el districte ja ho va acceptar fa deu mesos però que “Colau està més preocupada per retirar carrers com Príncep d’Astúries i avinguda de Borbó que per buscar un carrer al guàrdia urbà assassinat per ETA”.

Al vídeo, també apareix la germana del regidor del PP assassinat per ETA Paco Cano, María Cano, que critica el coordinador general d’EH Bildu, Arnaldo Otegi. “Quan veig a Otegi que està saludant a moltíssimes persones, si se’ls pot dir així, no sap el que és perdre a un ésser estimat”, ha dit.

Avui mateix, Pablo Casado ha seguit els passos de VOX i ha ressuscitat les teories de la conspiració al voltant de l’11-M. En un acte de l’Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT) a Madrid, el líder del PP -que va intentar guanyar unes eleccions atribuint l’atemptat a ETA- ha demanat que es desclassifiqui la informació sobre l’11-M per “arribar a la veritat, si hi ha algú que l’oculta o està intentant mercadejar amb ella”.