Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

VÍDEO | Independentistes kurds interrompen el ple del Parlament Europeu amb una acció protesta 

Els activistes del Kurdistan reclamen la llibertat d’Abdullah Öcalan i demanen ser retirats de la llista d’organitzacions terroristes de la UE

Carme Garau 15/02/2023
Independentistes kurds protesten al Parlament Europeu.

Un grup d’independentistes kurds han interromput el ple del Parlament Europeu per protestar contra la repressió que pateix el seu poble. A les imatges que circulen per les xarxes socials, es pot veure el grup d’activistes desplegant pancartes amb el rostre del fundador del Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK), Abdullah Öcalan, empresonat a Turquia des de fa més de 20 anys.

“Demanen la llibertat d’Abdullah Öcalan i que la UE els retiri de la llista d’organitzacions terroristes”, ha informat l’eurodiputada de Junts, Clara Ponsatí en una piulada. “Prou de fer el joc a Turquia amb la repressió dels kurds”, ha reblat.

L’eurodiputada d’ERC Diana Riba també ha compartit un vídeo des de l’hemicicle. “Segurament no en veureu cap imatge, però avui el ple del Parlament s’ha hagut d’aturar de manera excepcional per la protesta de joves kurds”, ha explicat, tot recordant que Öcalan va ser condemnat a cadena perpètua per la justícia turca.