Divendres, 3 de febrer de 2023 - Edició 1653
La República

[Vídeo] El PP d’Andalusia també menciona Catalunya durant el primer míting de campanya

El president de la Junta vol “mirar de tu a tu” a Catalunya, Madrid i el País Basc i ser el motor econòmic i social d’Espanya

Àlex Huguet 03/06/2022
Juanma Moreno, president de la Junta d'Andalusia / PP

Paradoxalment, Catalunya continua sent dins dels discursos de campanya de les eleccions d’Andalusia. Després que el líder dels populars, Alberto Núñez Feijóo titllés de “apartheid lingüístic” les aules d’escola a Catalunya, ara és el president de la Junta d’Andalusia el que ha mencionat els catalans per reclamar més inversions per Andalusia i assegurant que Madrid, el País Basc i Catalunya tenen més inversions. “Volem ser el motor econòmic!”, ha cridat durant el seu primer discurs de campanya.

Juanma Moreno Bonilla va tornar a mencionar i comparar Andalusia amb Catalunya i altres territoris: “Volem mirar de tu a tu a Madrid, a Catalunya i al País Basc!”, va exclamar entre els aplaudiments dels assistents. Queda clar que per la dreta i la ultradreta espanyola, Catalunya continua sent el gran comodí per generar aplaudiments per part del sector més caspós de l’estat espanyol.