Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Un usuari de Twitter engalta una piulada salvatge a Sánchez

Valencianistes ha respost al president del Gobierno acusant-lo de no derogar la Llei d’Amnistia i d’haver insultat a la memòria de les víctimes del Franquisme

Redacció
Redacció 05/08/2021

L’usuari de twitter Valencianistes ha jugat una mala passada al president del Gobierno en publicar una piulada en què li responia un tuit. El líder socialista ha publicat una fotografia de les 13 Rosas, ja que avui se celebra el 82è aniversari de la seva execució.

El president del Gobierno feia referència a uns fets que van passar quatre mesos després del final de la Guerra Civil Espanyola. Les dones que configuraven les 13 roses estaven organitzant una revolta per oposar-se al règim Franquista quan van ser descobertes, torturades i assassinades per oposar-se a la dictadura.

Valencianistes, que ha llegit la piulada amb estupor, i segurament li ha pujat la mosca al nas, en veure que Sánchez es volia atribuir la lluita d’aquests personatges històrics a la seva carrera política. Li ha respost: “És possible que les mataren els franquistes i que hi haja una llei d’Amnistia que impedeix jutjar els franquistes i que tu i el teu partit vos oposeu a derogar-la insultant la memòria de les víctimes del franquisme?”

D’aquesta manera, ha fet palès que els socialistes s’han oposat a derogar la llei d’Amnistia que segueix tenint connotacions en la memòria històrica. Valencianistes ha manifestat el seu malestar perquè no hi puguin haver investigacions per restablir la memòria històrica. Aquest fet és especialment rellevant atès que amb el pas dels anys és una tasca cada vegada més difícil i que potser mai es podrà dur a terme.

Sánchez no ha respost la piulada.