Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

Un total de divuit candidatures concorreran a les eleccions al Conselh Generau d’Aran

El govern aranès està conformat per tretze consellers

|

- Publicitat -

Sumant les sis circumscripcions electorals de la Val Aran, els terçons, a les pròximes eleccions del 28 de maig concorreran en total 18 candidatures per escollir els 13 consellers que conformen el Conselh Generau d’Aran. A més, 111 candidats es presenten les eleccions a la presidència de les entitats municipals descentralitzades. Són 6 candidatures menys que en la convocatòria electoral anterior: al terçó de Castièro s’ha passat de 5 candidatures a 3, mentre que als terçons de Pujòlo, Marcatosa i Quate Lòcs s’han presentat 3 candidatures en lloc de les 4 de les darreres eleccions; al terçó de Lairissa concorreran 2 candidatures i a Arties e Garòs se’n presenten 4.

Publicitat

Aquest any és el primer cop que la Generalitat assumeix la plena gestió de les eleccions a la presidència de les entitats municipals descentralitzades. S’han proclamat un total de 111 candidatures a presidir una de les 65 Entitats Municipals Descentralitzades (EMD) que integren l’àmbit municipal català, dels quals 32 són dones i 79 són homes. En la convocatòria anterior, es van proclamar 115 candidats

Presentació, revisió i proclamació de les candidatures

Les diverses formacions polítiques que concorren a les eleccions van presentar les seves candidatures entre el 19 i el 24 d’abril, davant la Junta Electoral Provincial de Lleida, en el cas de les eleccions al Conselh Generau d’Aran, o davant la junta electoral de zona corresponent, en el cas de les eleccions a la presidència de les EMD.

Et pot interessar  El futur del Conselh Generau d'Aran estarà per primera vegada en mans d'una dona
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió