Diumenge, 12 de juliol de 2020 - Edició 717
La República

Un exregidor de Cs, condemnat per robar-li la bossa a una jutgessa en un hipermercat de Terol

El jutge rebutja imposar “una sanció econòmica exemplaritzant al denunciat per la seva condició de càrrec públic”

Redacció
Redacció 03/12/2019
Twitter @CsTeruel_

El magistrat del Jutjat d’Instrucció número 3 de Terol ha condemnat a pagar una multa de 1.800 euros l’exregidor d’Esports de l’Ajuntament de Terol, Francisco Blas, per un delicte lleu de furt. Segons la sentència, el passat 9 de novembre, l’aleshores membre del grup municipal de Ciudadanos (va dimitir i deixar la formació quan es van fer públics els fets) va robar la bossa d’una dona després que se la deixés oblidada al carro de la compra a l’hipermercat Alcampo de Terol.

Els fets van ser gravats per una càmera de seguretat i Blas no va “presentar un sol indici de dubte per agafar” la bossa i marxar sense passar pel departament d’objectes perduts. L’endemà, la va portar a la Policia Local de Terol, que va constatar que faltaven 140 euros i una butlleta de loteria. La bossa era d’una jutgessa que havia estat comprant a l’establiment.

Segons el jutge, la versió exculpatòria de Blas no té credibilitat. Amb tot, no comparteix la pena sol·licitada pel Ministeri Fiscal d’imposar “una sanció econòmica exemplaritzant al denunciat per la seva condició de càrrec públic” i diu que aquesta s’ha d’adequar als seus ingressos actuals i càrregues familiars.  En el moment de cometre els fets, Francisco Blas percebia 43.000 euros anuals pel seu càrrec. Ara, cobra 1.200 euros mensuals de l’atur.

La resolució no és ferma i l’exregidor de Cs pot presentar un recurs d’apel·lació davant l’Audiència Provincial de Terol.

Relacionats