Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Torra demana disculpes als EEUU per les possibles represàlies espanyoles arran del seu viatge

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha viatjat aquesta setmana als Estats Units per demanar mediació internacional en el conflicte entre Catalunya i Espanya. Una visita que no ha […]

Redacció
Redacció 18/01/2019
Josep Borrell, ministre d'Exteriors espanyol

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha viatjat aquesta setmana als Estats Units per demanar mediació internacional en el conflicte entre Catalunya i Espanya. Una visita que no ha agradat gens al Gobierno i, en especial, al ministre d’Exteriors, Josep Borrell, que ha fet una piulada titllant Torra de “mentider”.

“Els he explicat que a Espanya hi ha presos polítics i exiliats, i que el camí cap a la llibertat de Catalunya, el seu país, senyor Borrell, és irreversible. També els he demanat disculpes per les visites que l’ambaixador espanyol tan amablement els farà a partir d’avui mateix”, ha contestat el president, apuntant a possibles represàlies de l’Estat espanyol per la seva activitat internacional.

I és que el mateix Borrell ha donat a entendre avui que els ambaixadors espanyols arreu del món treballaran per boicotejar els actes institucionals de Quim Torra a l’estranger sempre que es dediqui a “denigrar Espanya”. El ministre espanyol ha explicat que “tenen instruccions precises en aquest sentit”.