Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

TMB celebra la forta baixada d’afluència del servei de metro

|

- Publicitat -

La franja de l’hora punta de matí el segon dia laboral d’estat d’alarma ha finalitzat sense aglomeracions al metro a diferència de la jornada d’ahir, quan els viatgers que anaven a la feina van avançar el seu trajecte i entre sis i set del matí es van produir acumulacions de gent a les línies 1 i 5. TMB ha destacat que “amb l’esforç de tothom” el passatge ha baixat un 73% fins a les vuit del matí mentre que ahir a la mateixa hora ho havia fet en un 65%, mentre que a la franja fins a les set el descens d’aquest dilluns va ser del 51% i avui del 56%. Per la seva banda, el conseller de Territori, Damià Calvet, ha insistit a Barcelona FM en la necessitat d’anar “cap a un escenari de confinament” per evitar més contagis de coronavirus.

Publicitat

Calvet ha celebrat que aquest dimarts no s’hagin repetit les mateixes escenes d’ahir al metro, amb aglomeracions al metro. “Són contraposades al què volem aconseguir”, ha admès en declaracions a Barcelona FM aquest matí. En aquest sentit, ha recordat la resolució que va signar aquest dilluns establint una reducció d’entrar el 33% i el 67% de l’oferta de transport públic a Catalunya d’avui fins dijous. A més, els operadors aconsellen no viatjar si no és per raons inajornables.

El conseller també ha considerat “imprescindible”, com ja va fer divendres passat el president de la Generalitat, Quim Torra, de tancar els ports i els aeroports, tot i que ja operen amb serveis restringits.
Calvet també ha reiterat que només es puguin moure treballadors de serveis bàsics i estratègics –com els vinculats als sectors de l’alimentació i farmacèutics però també d’altres com els de la gestió de l’aigua o residus- i ha explicat que el Govern té a punt un decret sobre confinament domiciliari però que ha de ser autoritzat per l’executiu espanyol. “Només en un escenari de restricció de la mobilitat serem capaços de fer front al moment d’emergència que estem vivint”, ha subratllat.

Pel que fa a Rodalies, fonts de Renfe han explicat que s’ha produït una reducció dràstica de la demanda i els trens viatjaven pràcticament buits.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió