Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023
Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023

Tensió entre les defenses dels acusats en el judici contra Laura Borràs

|

- Publicitat -

La primera sessió del judici contra Laura Borràs al TSJC per suposades irregularitats a la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) ha estat marcada per la tensió entre les defenses dels acusats. Després dels rumors d’un pacte entre els antics companys de Borràs i la fiscalia, la defensa de la líder de Junts va demanar que els dos acusats —Isaías Herrero i Andreu Pujol Martí— passin a considerar-se “co-acusadors”.

Publicitat

Segons l’advocada Isabel Elbal, aquestes negociacions podrien vulnerar el dret de defensa de Borràs, perquè haurien permès a la fiscalia accedir a documents de les tres defenses. Per això, considera que els altres dos advocats podrien haver comès una falta deontològica, ja que fins i tot un informe pericial de la defensa d’Isaías Herrero va ser pagat a parts iguals pels tres acusats.

L’advocada d’Herrero, Marina Roig, i l’advocat de Pujol, Àlex Solà, han replicat amb indignació al fet que la defensa de Borràs els tracti d’acusació en comptes de com a defensa dels acusats. De fet, aquesta qüestió ha fet escalar el clima tens a la sala presidida per Jesús Maria Barrientos.

Elbal també ha demanat no tenir en compte els correus electrònics, perquè van ser obtinguts “de manera il·lícita, perquè no tenien permís”. Igualment, ha carregat contra la denegació del testimoni de Lluís Puig que havien sol·licitat i ha retret que no es troba en rebel·lia, com apuntava el tribunal.

Et pot interessar  VÍDEO | El PSC es veu amb "possibilitats de tenir la presidència del Parlament" i presentarà candidatura pròpia
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió