Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

VÍDEO | Laura Borràs arriba al TSJC acompanyada de Quim Torra i altres diputats de Junts

La presidenta de Junts ha arribat al TSJC en mig de la concentració de suport organitzada pel mateix partit

Redacció 10/02/2023
Laura Borràs arriba a les portes del TSJC juntament amb Quim Torra i altres diputats de Junts. Foto: Cafè d'Idees / TVE 2 / Twitter

Entre crits de “Presidenta” i abraçades, la presidenta de Junts, Laura Borràs, arriba a les portes del TSJC per fer front al judici pel presumpte cas de fraccionament de factures en l’adjudicació de contractes quan presidia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). Ho ha fet acompanyada pel president Quim Torra i altres diputats del partit, com ara Francesc Dalmases, Aurora Madaula i Jaume Alonso Cuevillas. L’executiva del partit, formada per polítics com Jordi Turull o Albert Batet, així com l’equip de defensa de Borràs, encapçalat per Gonzalo Boye, ja havien arribat al tribunal.

Borràs ha arribat en mig d’una concentració de suport organitzada per Junts, que ha mobilitzat un total de 6 autobusos, segons va avançar RAC1. La concentració convocada a Arc de Triomf ha reunit prop de 200 persones, mentre que la concentració a les portes del TSJC n’ha reunit aproximadament 300, segons informa El Nacional.

Malgrat l’ampli suport, destaca la falta de personalitats de Junts, com ara Artur Mas, que és fora del país, o Xavier Trias, l’alcaldable per a Barcelona que ja va declinar assistir a les concentracions de suport al·legant “motius d’agenda”. Tampoc no hi són presents el Govern, ERC, la CUP o l’entitat d’Òmnium; tots ells han descartat donar suport a Borràs fent al·lusió al fet que es tracta d’un judici per una suposada mala praxi, i que no té cap relació amb la “persecució política” de la qual Borràs afirma ser víctima.

L’ANC va confirmar que donaria suport a Borràs davant el TSJC, i per a fer-ho ha enviat el vicepresident de l’entitat, Jordi Pesarrodona. Altres entitats que han donat suport a la presidenta suspesa del Parlament són el Consell de la República i càrrecs d’Òmnium, que han acudit a la concentració a títol personal.