Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

Tanca l’última galeria d’art de Vic

L’espai d’art El Carme, conduït per Mita Homs i convertit en l’última galeria de Vic (Barcelona), tancarà aquest dissabte 12 de gener després de 40 anys de trajectòria, segons han […]

Redacció 09/01/2019
Pla mitjà de la Núria, una de les treballadores de la galeria d'art El Carme de Vic, treballant al taller / ACN

L’espai d’art El Carme, conduït per Mita Homs i convertit en l’última galeria de Vic (Barcelona), tancarà aquest dissabte 12 de gener després de 40 anys de trajectòria, segons han informat les fonts d’El Carme a Europa Press.

Mita Homs, ha declarat que les causes del tancament són eminentment personals. Alhora que en declaracions a l’ACN, ha afirmat que El Carme, és un projecte familiar, iniciat pels seus pares. D’aquesta manera, involucrada en altres projectes, Homs no es pot fer càrrec de tota la feina que suposa la galeria. Per últim han destacat que no oferiran cap liquidació del fons d’art de la galeria per tal de no malmetre la cotització del artistes que tenen al fons, entre ells: Miró, Tàpies o Plensa.

Actualment, la galeria El Carme, exposa una mostra dedicada a pintures, dibuixos i obra gràfica de l’artista Josep Guinovart (1927-2007), amb qui l’espai va mantenir un vincle especial.

El tancament d’aquesta galeria, és un símptoma de l’abandonament de les arts al principat de Catalunya. En aquest sentit, tal com va demostrar l’últim estudi del CONCA, només un 16% de la població utilitza les galeries o museus que té al seu voltant, tot i que el 60% dels ciutadans saben que en tenen un prop de casa seva. D’altra banda, les galeries d’art estan localitzades bàsicament a les dues metròpolis de l’Estat. Barcelona i Madrid en concentren el 43%. Aquest fet és dona, ja que permet als centres establir dinàmiques de promoció compartides, aliances i iniciatives que d’altra manera serien impossibles.