Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023
Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023

Sumar inclou una clàusula que obliga les forces de la coalició a formar un sol grup parlamentari per evitar escissions

La clàusula impedeix que les forces regionalistes constitueixin un grup a part, com plantejava Compromís

|

- Publicitat -

L’anunci de l’acord de coalició entre Sumar i una quinzena de forces progressistes ‘in extremis’ ha fet que passi inadvertida una important clàusula que obliga a tots els diputats electes a formar un sol grup parlamentari, fet que impedeix de passar-se al grup mixt o intentar de constituir altres grups parlamentaris, segons ha avançat InfoLibre.

Publicitat

Així mateix, l’acord marca unes directrius de funcionament del grup en el Congrés, en assumptes com a càrrecs de portaveu i deliberació del vot, que es regeixen també en les directrius bàsiques de l’acord de coalició.

Aquesta clàusula tanca la porta a la possibilitat que, per exemple, forces regionalistes constitueixin un grup a part, com va anunciar Compromís. Alhora, s’impossibilita deixar la disciplina parlamentària de Sumar per qualsevol diferència interna.

Fonts del col·lectiu liderat per la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, indiquen que aquesta condició ha quedat taxativament contemplada en el document subscrit per totes les forces polítiques. Des de Sumar, insisteixen que és de sentit comú i que concerneix per igual a totes les formacions, atès que no es pot articular una candidatura d’unitat sense aquest requisit.

Et pot interessar  Díaz agraeix a "totes les formacions" que hagin fet possible l'acord amb Sumar: "Espanya volia que ens donéssim la mà"
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió