Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

Sumar i Compromís acorden concórrer junts el 23-J al País Valencià

La coalició garanteix que els llocs de sortida que Compromís reclamava, així com representació segura en el Congrés dels Diputats

|

- Publicitat -

Acord entre Sumar i Compromís per concórrer junts les eleccions generals que se celebraran el pròxim 23 de juliol. La coalició, que s’ha presentat el dia en què es tanca el termini per registrar-les, es presentarà amb el nom Compromís-Sumar: Sumem per guanyar, una fórmula que inclou el nom dels dos partits, tal com demanava Compromís.

La coalició podrà designar els llocs 1 i 2 per la circumscripció de València al Congrés, i el 2 i el 4 per Alacant. Yolanda Díaz designarà el cap de llista i el número 3 d’Alacant, mentre que en el cas de Castelló el número 1 el decidiran ambdues forces, mentre que el número 2 el designarà Compromís. D’altra banda, segons apunta À Punt, l’acord també contempla tindre autonomia parlamentària, un fet que es traduiria en disposar d’un grup valencianista propi a la cambra baixa. Amb tot, la coalició garanteix que els llocs de sortida que Compromís reclamava, així com representació segura en el Congrés dels Diputats.

Publicitat

En paral·lel, la negociació entre Sumar i Podem continua oberta a l’espera de conèixer el resultat de la consulta a les bases del partit lila. Segons fonts del partit, Compromís només ha negociat amb Sumar; les mateixes fonts apunten que, si en els llocs que s’han reservat a Sumar a les llistes hi va gent de Podem, serà una qüestió que hauran de decidir entre Podem i Sumar.

La formació lila va plantejar ahir dijous al vespre presentar-se en solitari al País Valencià i amb Sumar a la resta de l’estat espanyol i fonts de Podem ho va justificar per evitar “vetos” davant la manca d’entesa amb Compromís, tot i que el líder del partit taronja, Joan Baldoví, va desmentir que la seva formació hagués vetat a Podem.

Et pot interessar  La justícia valenciana arxiva la causa contra Mónica Oltra en no trobar cap delicte
Publicitat

Opinió

Minut a Minut