Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1701
La República

“Suite Metropolitana”: l’exposició que et porta l’urbanisme de Barcelona

Aquest dimarts 23 d’octubre a les 19.00h tindrà lloc la inauguració oficial de l’exposició “Suite Metropolitana” a l’Espai Mercè Sala de TMB, concretament a l’estació de metro Diagonal. Aquesta exhibició de projectes urbanístics metropolitans, està oberta a tot el […]

Redacció 23/10/2018

Aquest dimarts 23 d’octubre a les 19.00h tindrà lloc la inauguració oficial de l’exposició “Suite Metropolitana” a l’Espai Mercè Sala de TMB, concretament a l’estació de metro Diagonal. Aquesta exhibició de projectes urbanístics metropolitans, està oberta a tot el públic i es podrà visitar fins al 26 de novembre de 2018. A més, amb motiu del 48h Open House Barcelona, els dies 27 i 28 d’octubre s’ofereixen visites guiades de l’exposició.

Adreçada a un públic general, “Suite Metropolitana” té com a missió impulsar la visió de l’arquitectura i l’urbanisme com a una branca més de la cultura. Aquesta exposició mostra diversos projectes metropolitans de diferents naturaleses i escales, fets amb diferents elements i tipus de materials. Tanmateix, a través d’un recull de dibuixos, plànols i fotografies de les obres seleccionades, l’exposició mostra materials inèdits i nous punts de vista sobre els projectes un cop construïts.

Vies verdes, parcs, vies cíviques, places o equipaments cívics, són alguns dels grans projectes urbanístics que es poden veure a l’exposició. Així doncs, a través del recorregut d’un seguit d’habitacions identificades amb hashtags, l’espectador podrà visualitzar i descobrir els diferents projectes metropolitans mentre escolta suites de diversos autors.

El disseny expositiu de “Suite Metropolitana” és innovador, doncs es presenta de forma pionera la informació i permet al visitant endinsar-se en una experiència arquitectònicacompleta. I és que l’espectador no només veurà la imatge final del projecte sinó el procés; doncs a la recopilació de projectes que surten a l’exposició es mostren idees i plànols dels arquitectes creadors que no arriben mai a sortir a la llum.